Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

«Οταν έχουμε διατυπώσει μια τόσο καθαρή συλλογική γραμμή κι όταν συμμετέχεις σε μια δύσκολη διπλή διαπραγμάτευση δεν έχουν νόημα ατομικές κόκκινες γραμμές» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε με νόημα: «Δε θα δεχθούμε καμία καθυστέρηση στην ενημέρωση και κανένα τετελεσμένο γεγονός», ενώ σχετικά με το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα δεχθεί οριζόντιες περικοπές.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές και τα μέλη του κινήματος: «να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε λάθος επιλογή», αναφερόμενος στην «ολοκληρωμένη» πρόταση εθνικής στρατηγικής που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την επιλογή, μετεκλογικά, για στήριξη της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως αν ισχύει το πρώτο, αυτό θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης «και πρέπει να βγούμε μπροστά ως στρατηγικός εγγυητής της πορείας της χώρας» και όχι, όπως σημείωσε, ως συμμέτοχοι στην καθημερινή διαχείριση. «Αν ισχύει το δεύτερο, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης», συνέχισε, για να υπογραμμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα βρει λόγο ύπαρξης, οδηγώντας τη χώρα στο αδιέξοδο.



Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές περί «προσωπικών στρατηγικών» εκ μέρους ορισμένων στελεχών. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ να αποβάλει κάθε ενοχικό και ηττοπαθές στοιχείο», ανέφερε και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές». Ο πρόεδρος του Κινήματος ανέφερε ότι διαφωνίες ως προς τους χειρισμούς μπορούν να υπάρχουν πάντα, ωστόσο σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αξιακές διαφωνίες που να δικαιολογούν προσωπικές στρατηγικές.


ΠΗΓΗ real


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου