Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστρία: Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη

Αυστρία: Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη
Τη διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας πως «οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη» -διαπίστωση με την οποία δίνεται ηχηρή απάντηση στις προκλητικές αιτιάσεις κατά του ελληνικού λαού, όπως το «οι τεμπέληδες Έλληνες»- επισημαίνει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε άρθρο του στο σημερινό τεύχος του μεγαλύτερης κυκλοφορίας, αυστριακού, εβδομαδιαίου περιοδικού, «Νιούς».
Προσθέτει δε πως υπάρχουν οι πρώτες επιτυχίες στις προσπάθειες της Ελλάδας για δημοσιονομική εξυγίανση, με το έλλειμμα φέτος να διαμορφώνεται στο 6,3% του ΑΕΠ, έναντι του 9,1% το 2011 και τις εξαγωγές να έχουν αυξηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2012, κατά 17%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πρόοδο και μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο και το Παρίσι, σημειώνεται μια αλλαγή στη στάση έναντι της Ελλάδας, με τη διαπίστωση ότι η σταθεροποίηση μέσω σκληρής λιτότητας και χωρίς ανάπτυξη, είναι αδύνατη και το αποτέλεσμα είναι διαρκής ύφεση, αναφέρει.
Όπως τονίζει ο Έλληνας διπλωμάτης, σε όλους έχει καταστεί σαφές ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα στοίχιζε πολύ πιο ακριβά απ' ό, τι η οικονομική της στήριξη και η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επιτάχυνση του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων.
Παρατηρεί συγχρόνως πως δεν βοηθά καθόλου τις ελληνικές προσπάθειες για την επίτευξη ανάπτυξης και την προσέλκυση επενδύσεων, η συνεχής αναφορά στην αποκαλούμενη «Grexit» (ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη) από επίσημους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία (ΕΕ) δεν αποτελείται μόνον από οικονομικά στοιχεία, αλλά και από αξίες και αρχές που προέρχονται από έναν κοινό πολιτισμό και μια κοινή ιστορία.
Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία, δεδομένου του σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος που δημιούργησε το κοινό νόμισμα, ωστόσο το ευρώ οδήγησε σε σημαντική αύξηση τιμών και ακολούθως μισθών, το δε αποτέλεσμα ήταν μια ευημερία που αποδείχτηκε καθαρά πλασματική.
Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως σημειώνει ο Έλληνας πρεσβευτής στην Αυστρία, που η Ελλάδα επλήγη πολύ σκληρά από την κρίση και πολύ περισσότερο, επειδή τα απαραίτητα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα, ενώ θα πρέπει να παραδεχτεί κανείς, πως και η ΕΕ θα έπρεπε να έχει λάβει γρηγορότερα την απόφαση για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου