Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η Βουλή δεν είναι καταγώγιο...



Του Θανάση Μαυρίδη από το capital.gr


Οι διάλογοι που προβάλλονται καθημερινά και αποδίδονται στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ταιριάζουν στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται στο λιμάνι, αλλά διαπαιδαγωγεί με την συμπεριφορά του. Μπορεί ο ίδιος να αισθάνεται ότι αδικείται, αλλά αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για να δικαιολογηθεί η συμπεριφορά του.


Ας με πει κάποιος συντηρητικό, υποκριτή, ηθικολόγο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δεν θέλω, όμως, ο πρόεδρος της Βουλής να βρίζει λες και βρίσκεται σε χαμαιτυπείο. Έκανε σωρεία λαθών  από την ώρα που ο Ν. Χατζηνικολάου δημοσίευσε τις καταγγελίες για ξέπλυμα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ρίσκαρε με τους θεσμούς.

Έπρεπε ή να παραιτηθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά πως νομίζει ή να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, θέτοντας το προσωπικό του θέμα σε δεύτερη μοίρα μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφανθεί. Διάλεξε έναν συνδυασμό και των δύο. Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη. Και πρόεδρος της Βουλής και να είναι καθημερινά στα κάγκελα επί προσωπικού.

Ακόμη κι αν έχει αδικηθεί από τον δημοσιογράφο, ο κ. Μεϊμαράκης όφειλε να αναζητήσει έναν δρόμο που θα αναδείκνυε τον πολιτικό πολιτισμό. Δεν το έκανε. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν έκαναν τα στομάχια πολλών πολιτών να ανακατευτούν. Δεν οφείλουν αυτοί οι άνθρωποι κάτι σε κανέναν τους για να ακούν τον πρόεδρο της Βουλής να μιλάει για παντελόνια και αντριλίκια.

Το όποιο δίκιο του το χάνει ο κ. Μεϊμαράκης, λόγω των δικών του χειρισμών. Ταυτόχρονα κάνει την χάρη σε εκείνους που για κάποιον λόγο βρήκαν μέσα από αυτή την ιστορία την ευκαιρία να παίξουν για άλλη μία φορά παιγνίδια αποσταθεροποίησης. Και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά από ευαίσθητα θέματα.

Δεν φταίει ο Ν. Χατζηνικολάου. Αυτή είναι η δουλειά του, ακόμη κι αν γίνεται δυσάρεστος. Μην τρελαθούμε! Προσωπικά δεν θα ακολουθούσα ούτε ως αναγνώστης σε τόσο εξωφρενικές καταγγελίες. Τα νούμερα και μόνο δείχνουν ότι η ιστορία αυτή έχει πολλά κενά, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αλλά αυτές είναι επιλογές. Δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο και έχει άδικο κάποιος άλλος που κάνει μία διαφορετική επιλογή. Κι ανεξάρτητα από το τι πιστεύω θα πήγαινα μάρτυρας σε πολλά δικαστήρια για να υπερασπιστώ το δικαίωμα των ανθρώπων να προβάλλουν την δική τους εκδοχή της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, δεν αξίζει ο κ. Χατζηνικολάου χυδαίων επιθέσεων, όπως δεν τις αξίζει ο οποιοσδήποτε πολίτης.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου