Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ακτινογραφία, εννιά χρόνια μετά, στα οδοφράγματα


Εννιά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα. Καταγράφηκαν 21 εκατομμύρια διελεύσεις από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα και αντίστροφα.

Λευκωσία:21 εκατομμύρια διελεύσεις στο διάστημα αυτό.

Εννιά χρόνια μετά, γιατί οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα; Και γιατί οι Τουρκοκύπριοι επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές; Η δίψα για να δουν οι εκτοπισμένοι τα σπίτια τους, έχει κορεστεί; Πάντως δεν είναι και το καλύτερο να βλέπεις εποίκους να μένουν στο σπίτι σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι.
Από την άλλη, οι Τ/κ είδαν τα δικά τους σπίτια, πιθανόν να ένιωσαν τα ίδια αισθήματα, μόνο που οι Ε/κ που διαμένουν στις κατοικίες τους, το κάνουν επειδή τους πήραν τα δικά τους. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι για να μεταβούν στα κατεχόμενα.

Ωστόσο οι αριθμοί λένε άλλα. Από τον Μάιο του 2003 που άνοιξαν τα οδοφράγματα μέχρι και τον Αύγουστο του 2012, οι διελεύσεις των Ελληνοκυπρίων έφθασαν τα 7,4 εκατομμύρια ενώ των Τουρκοκυπρίων τα 13,5 εκατομμύρια.

Παρόλο ότι μιλάμε για διελεύσεις όχι για διαφορετικά άτομα κάθε φορά, εντούτοις κάποιοι βρήκαν λόγους για να επισκέπτονται τα κατεχόμενα και ανάποδα, Τ/κ να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές και μάλιστα επί καθημερινής βάσης.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου