Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εικόνες σοκ: Ανήλικα κορίτσια παντρεύονται τον... παππού τους!!!

Νεαρά κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν άνδρες κατά πολύ μεγαλύτερούς τους. Οι μαρτυρίες των ίδιων συγκλονίζουν.
Τα Ηνωμένα Έθνη δημοσιοποίησαν μία έκθεση με λεπτομέρειες για το πώς εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια κάθε χρόνο αναγκάζονται να παντρευτούν άνδρες, οι οποίοι είναι κατά πάρα πολύ μεγαλύτεροί τους.
Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα την Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού και με τα στοιχεία που περιλαμβάνει αποδεικνύει πως εν έτει 2012 οι παιδικοί γάμοι εξακολουθούν να πλήττουν τις αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κορίτσια ηλικίας 6 και 8 ετών ωθούνται να παντρευτούν άνδρες ακόμα και με την επταπλάσια ηλικία, σύμφωνα με την Daily News και αρκετά από αυτά πεθαίνουν στη γέννα, γεγονός που αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου μεταξύ των ηλικιών 15-19 ετών.
Εκατομμύρια κορίτσια, κάτω των 18 ετών, θα γίνουν νύφες την επόμενη δεκαετία.
Η 11η Οκτωβρίου ορίστηκε για να επιτύχει την αποφυγή των γάμων, όταν τα κορίτσια δεν είναι σωματικά ή συναισθηματικά έτοιμα. Η έκθεση περιγράφει πως πάνω από 142 εκατομμύρια κορίτσια, κάτω των 18 ετών, θα γίνουν νύφες την επόμενη δεκαετία.
Παρά τις προσπάθειες για την οριστική πάταξη των παιδικών γάμων, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, οι γάμοι τελούνται υπό μυστικότητα και ο αριθμός των κοριτσιών που εξαναγκάζονται να παντρευτούν αντί να μειώνεται, αυξάνεται συνεχώς.
Τα κρούσματα είναι πιο συχνά στην Ασία και ακολουθεί η υποσαχάρια Αφρική. Βέβαια, η τακτική των παιδικών γάμων εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ένα στα τρία κορίτσια του αναπτυσσόμενου κόσμου θα παντρευτεί πριν τα 18. Την κατάσταση επιδεινώνει η έλλειψη μόρφωσης, η φτώχεια, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η οικονομική εξάρτηση.
Οι μαρτυρίες των κοριτσιών σοκάρουν
Η φωτογράφος Stephanie Sinclair συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για το ''Too Young to Wed'' και έχει τραβήξει μία σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τις ζωές των παιδιών που γίνονται νύφες.
''Δόθηκα στον άνδρα μου, όταν ήμουν πολύ μικρή. Δε θυμάμαι καν πώς έγινε'' δηλώνει η Kansas, 18 ετών και προσθέτει ''Ο σύζυγός μου με μεγάλωσε''.
Ένα άλλο κορίτσι που παντρεύτηκε σε ηλικία 6 ετών παραδέχεται πως δεν έχει καμία ιδέα πως γίνονται τα παιδιά, παρά το γεγονός πως η ίδια είναι ήδη μητέρα.
Τα Ηνωμένα Έθνη προτρέπουν τις κυβερνήσεις να δώσουν ένα οριστικό τέλος στους παιδικούς γάμους, με την επιβολή των νόμων, τον εντοπισμό των περιοχών όπου τα κορίτσια διατρέχουν κίνδυνο γάμου και με την επέκταση των προγραμμάτων πρόληψης.





ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου