Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

«Η Σερβία χρειάζεται μία νέα συμφωνία με το ΔΝΤ»

Την εκτίμηση ότι η Σερβία χρειάζεται μία νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διατύπωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Ρασίμ Λιάγιτς.

Αυτό θα πρέπει να γίνει στη βάση της βελτίωσης της διεθνούς οικονομικής αξιοπιστίας της χώρας, εξήγησε ο Σέρβος υπουργός, μιλώντας στα χθεσινά εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Επίπλων, Εξοπλισμού και Εσωτερικής Διακόσμησης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.


Η συμφωνία με το ΔΝΤ είναι επίσης σημαντική λόγω της στήριξης που θα λάβει η χώρα από ειδικούς καθώς και των ευκαιριών για χαμηλότοκα δάνεια, στο μέλλον, σημείωσε ο κ. Λιάγιτσα.

Ερωτηθείς εάν η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ο Σέρβος υπουργός ανέφερε ότι η όλη υπόθεση δεν σχετίζεται με όρους και «τελεσίγραφα» αλλά με τα ίδια τα συμφέροντα της χώρας.

«Πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα και τις δαπάνες του το συντομότερο δυνατό. Το κράτος θα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα και να επιδείξει υπευθυνότητα εάν θέλει να διατηρήσει πλήρες το δικαίωμα να απαιτεί και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο» πρόσθεσε ο κ. Λιάγιτς.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, αναμένεται στο Βελιγράδι αποστολή του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σερβίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίο, ο κ. Λιάγιτς είπε ότι η χώρα του «θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να γίνει μέλος συνεχίζοντας, παράλληλα, να είναι προστατευμένη από το εμπόριο που σχετίζεται με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου