Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στις Βρυξέλλες το μισό υπουργικό συμβούλιο

Συγκεκριμένες απαντήσεις αναμένεται να ζητήσει ο Πρωθυπουργός τόσο από τους ομολόγους του όσο και από τους Μπαρόζο και Ρομπάι. Ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει πως «η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και ήρθε η ώρα της Ευρώπης να κάνει την δική της κίνηση». Παράλληλα θα περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία σημειώνοντας το πόσο απαραίτητη είναι η άμεση εκταμίευση των 31 δισ. ευρώ για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.


Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας, ενώ μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά θα συνταξιδεύει και ο υπουργός Ανάπτυξης. Η συμμετοχή των συγκεκριμένων υπουργών μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι καθώς και οι τρεις αποτελούν τον βασικό κορμό για την δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Αν και σήμερα είναι Τρίτη και 13 ο Αντώνης Σαμαράς στις λίγες ώρες που θα βρεθεί στην έδρα της Ε.Ε. καθώς θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ, θα προσπαθήσει να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν.

Ήδη έχουν «κλειδώσει» τα ραντεβού με τον Ζ. Μπαρόζο αλλά και με τον Χ. Β. Ρομπάι, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Eurogroup Z.K. Γιούνκερ. Στην Σύσκεψη των «Φίλων της Συνοχής», η οποία γίνεται υπό την αιγίδα της Κομισιόν θα συμμετέχουν 12 Πρωθυπουργοί.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πιέσει τους ομολόγους του να περάσουν όσο μπορούν πιο γρήγορα το νέο πρόγραμμα που αφορά την επιμήκυνση και την χρηματοδότηση που θα χρειαστεί προκειμένου να καλυφθεί η διετής παράταση.

Επίσης θα μιλήσει και για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδυτές προκειμένου να ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής τόνισε πως θα «κυνηγήσει» ο ίδιος τις επενδύσεις και 24 ώρες μετά είχε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης η οποία κράτησε περισσότερο από 6 ώρες. Προανήγγειλε μάλιστα και τον συμψηφισμό των χρεών με τους ιδιώτες.

«Ως κυβέρνηση πρέπει να είμαστε παράδειγμα εργατικότητας. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρέπει να γνωρίζει ούτε Κυριακές ούτε αργίες. Δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Πρέπει να δώσουμε προστιθέμενη αξία σε κάθε ευρώ που μπαίνει στην Οικονομία. Θα δώσουμε τα χρήματα που χρωστάμε σε ιδιώτες. Θα υπάρχει και συμψηφισμός για τα χρέη ιδιωτών, προκειμένου να σταματήσει να είναι ανέντιμο το κράτος». Στόχος όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς είναι η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα «που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου