Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος

«Σε σχέση με το χρέος, πρέπει να οδηγηθούμε τάχιστα σε μια ευρωπαϊκή συνολική λύση. Το χρέος δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι όλων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Γι αυτό εμείς ζητάμε μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Πρότεινε μάλιστα: «μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια ρύθμιση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλό».


Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση των 17 υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Χθες στο Eurogroup δεν μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι ουσιαστικό. Διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Το πρόγραμμα έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο όμως πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές».

«Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και να οδηγηθούμε σε βιώσιμες λύσεις τόσο για το χρέος, όσο και για την ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου