Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θερμή υποδοχή Πούτιν σε Σαρκοζί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιφύλαξε σήμερα θερμή υποδοχή στην κατοικία του στο Νόβο-Αγκάρεβο, κοντά στη Μόσχα, στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Αγαπητέ Νικολά, είμαι πολύ χαρούμενος που σε ξαναβλέπω, είμαι ευτυχής που βρήκες ευκαιρία να έλθεις στη Μόσχα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον ενικό στον φιλοξενούμενό του, έπειτα από τον θερμό εναγκαλισμό τους κατά τη συνάντησή τους, στην οποία η παρουσία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων επετράπη μόνον για τα πρώτα λεπτά.


«Αναπολώ με περισσή ευχαρίστηση τον καιρό που είχαμε συνεργασθεί για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονταν με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη, κι επίσης με άλλα ακανθώδη ζητήματα», πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Είμαι ευτυχής που διαπιστώνω πως οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γαλλία εξελίσσονται βήμα-βήμα με τον σημερινό πρόεδρο. Βλέπουμε μία συνέχεια, και είμαστε πολύ ευτυχείς», κατέληξε.

«Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σου Βλαντίμιρ, θυμάμαι πολύ έντονα τη στιγμές που περάσαμε εδώ, εκείνην την εποχή μάλιστα οδηγούσες και αυτοκίνητο», απάντησε ο Σαρκοζί, υπενθυμίζοντας ένα επεισόδιο από την επίσημη επίσκεψή του ως πρόεδρος.

«Γνωρίζεις πολύ καλά πως πάντοτε πίστευα πως η Ρωσία αποτελεί φυσικό εταίρο της Ευρώπης. Ανήκουμε στην ίδια Ήπειρο και έχουμε πολλά κοινά πράγματα να επιτελέσουμε», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

«Καλά θυμάσαι τις φιλικές στιγμές και τις στιγμές της μεγάλης δυσκολίας που έχουμε ζήσει. Κάθε φορά όμως μπορέσαμε και τις ξεπεράσαμε διότι υπήρχε εμπιστοσύνη και φιλία», πρόσθεσε.

Ο Σαρκοζί, ο ηττημένος στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στη Γαλλία από τον Φρανσουά Ολάντ, έχει αποσυρθεί από το πολιτικό γίγνεσθαι. Στη Μόσχα βρέθηκε για την απονομή των βραβείων «για τις καλύτερες επενδύσεις στη Ρωσία», που διοργανώνει μια ιδιωτική εταιρεία.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου