Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στην Ολομέλεια η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο

Για τις 30 Νοεμβρίου κλείδωσε καταρχήν η συζήτηση για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για «την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και της υπαγωγής της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης».

Για να «περάσει» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια και για να συσταθεί τελικά η εξεταστική επιτροπή απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, αλλά σε κάθε περίπτωση πάνω από 120 βουλευτές.


Υπενθυμίζεται ότι πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετούς μήνες αναφέρει ότι «μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, δημοσιονομικής προσαρμογής και αναδιαρθρώσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επιβλήθηκαν μέσω των Μνημονίων 1 και 2, η ελληνική οικονομία παραμένει σε τροχιά επιδεινούμενης ύφεσης χωρίς ορατή προοπτική ανάκαμψης».

Και τονίζεται ότι «η υλοποίηση των μέτρων προσαρμογής όπως αυτά προβλέπονταν από τα Μνημόνια 1 και 2 όχι μόνο δεν οδήγησαν στον περιορισμό του Δημόσιου Χρέους αλλά αντίθετα το επιβάρυναν με αποτέλεσμα να έχει καταστεί μη βιώσιμο».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου