Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Επεσαν γροθιές στο γραφείο του Δημάρχου

Απίστευτη ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο Δημαρχείο της Πάτρας όταν εργαζόμενοι και μέλη της δημοιτκής αρχής παραλίγο να έρθουν στα χέρια. Η ένταση προκλήθηκε κυρίως μεταξύ των αντιδημάρχων Βασίλη Λοτσάρη Χαράλαμπου Στανίτσα και της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Τασίας Κυριακοπούλου, με αφορμή την αναφορά των αντιδημάρχων στην επίθεση που δέχθηκαν με κόλυβα πριν από λίγο καιρό σε κνετρικό σημείο της Πάτρας.
 
Οι εργαζόμενοι πήγαν στο Δημαρχείο για να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο και να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εγκύκλιο περί διαθεσιμότητας.

Όταν έληξε η συνάντηση με τον Δήμαρχο  υπήρξε στο διάδρομο  μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Τασίας Κυριακοπούλου και του αντιδηγμάρχου Χαράλαμπου Στανίτσα.
Η κ. Κυριακοπούλου φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Στανίτσα ότι η Δημοτική Αρχή κατασκευάζει γεγονότα για να την στείλουνε στη Λέρο, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να δεχθεί την απάντηση ότι η ίδια ήταν αυτή που είδειχνε με το δάχτυλο τους αντιδημάρχους για να προπηλακιστούν και ζητάει τιμωρίες, μη σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες. Μάλιστα ο κ. Στανίτσας την απεκάλεσε και αλήτισσα.
Τότε παρενέβη στην κουβέντα ο Βασίλης Λοτσάρης με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, κάποιοι να κινηθούν εναντίον του τον προθάλαμο του γραφείου του Δημάρχου και να δεχθεί γροθιά το κεφάλι η γραμματέας του Δημάρχου Σοφία Φάκου (σύμφωνα με καταγγελία στελεχών της δημοτικής αρχής). 
H AΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Μόνο ως μεθόδευση για την πρόκληση κλίματος έντασης μεταξύ εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής, μπορούν να εξηγηθούν τα όσα συνέβησαν και τα όσα ελέχθησαν και σήμερα από χείλη ορισμένων συνδικαλιστών οπαδών του «εργατοπατερισμού».
 
Η Δημοτική Αρχή αποδοκιμάζει αυτές τις ύποπτες τακτικές, και καλεί όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τη βαλλόμενη και πολλαπλώς πληττόμενη από το νέο μνημόνιο Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιφρουρώντας έτσι και τις θέσεις εργασίας τους για τις οποίες η Δημοτική Αρχή δίνει μαζί τους τη μάχη.

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου