Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Φοιτητές τα «έσπασαν» στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Μετ΄ εμποδίων ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Περίπου 200 φοιτητές, κάποιοι από αυτούς με κουκούλες, στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της «ηλεκτρονικής» ψηφοφορίας, δημιούργησαν επεισόδια και φθορές στο κτήριο.

Οι ταραξίες έσπασαν το πρωί, περίπου στις 8.00, την πόρτα του κέντρου διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του Ιδρύματος.
Η αίθουσα διεξαγωγής των εκλογών παραμένει σε κατάληψη και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών συνεδριάζει με αίτημα να παραταθούν οι εκλογές τις επόμενες ημέρες.


Η ψηφοφορία, πάντως, μπορεί να συνεχιστεί για όσους είχαν μεταφέρει τους προσωπικούς τους κωδικούς, μέσω των οποίων ψηφίζουν, στις προσωπικές τους διευθύνσεις και δεν τους άφησαν στους υπολογιστές των γραφείων τους στο πανεπιστήμιο. Αυτοί μπορούν να ψηφίσουν χωρίς προβλήματα απ' όποιο σημείο και αν βρίσκονται. Αντίθετα όσοι δεν μετέφεραν τους κωδικούς τους, δεν μπορούν να ψηφίσουν από το γραφείο τους στο πανεπιστήμιο.


Να σημειωθεί πως πρόλαβαν να ψηφίσουν 154, των οποίων η ψήφος θα προσμετρηθεί κανονικά στο τελικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου