Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

HSBC: 97 Ελληνες και 134 Κύπριοι με υψηλές καταθέσεις από offshore

HSBC: 97 Ελληνες και 134 Κύπριοι με υψηλές καταθέσεις από offshore
Ενενήντα επτά Ελληνες και εκατόν τριάντα τέσσερις Ελληνοκύπριοι περιλαμβάνονται σε μια νέα λίστα... Λαγκάρντ που αφορά «offshore» λογαριασμούς τους στο κατάστημα της τράπεζας HSBC στα Νησιά Τζέρσεϊ.
Η νέα λίστα αποκαλύπτει πάνω από 4.500 διεθνείς πελάτες της τράπεζας HSBC, στους οποίους περιλαμβάνονται 97 Ελληνες και 134 Ελληνοκύπριοι, με «offshore» λογαριασμούς στο κατάστημα της HSBC στα Νησιά Τζέρσεϊ. 
Η λίστα αυτή την οποία διέρρευσε υπάλληλος τράπεζας και αποκαλύπτει πάνω από 4.500 διεθνείς πελάτες -η συντριπτική πλειοψηφία τους (4.300) είναι Βρετανοί- βρίσκεται ήδη στα χέρια της αγγλικής εφορίας, η οποία ερευνά εάν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Την αποκάλυψη για την ύπαρξη αυτής της λίστας έκανε η εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, αναφέροντας μάλιστα ότι ανάμεσα στους συγκεκριμένους πελάτες της HSBC και μάλιστα με υψηλές καταθέσεις είναι και έμποροι ναρκωτικών και άτομα που βαρύνονται με ποινικά και οικονομικά εγκλήματα, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένη την τράπεζα για τον έλεγχο που ασκεί στους πελάτες της για την προέλευση των χρημάτων τους.
Στην τράπεζα HSBC έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές χρηματικό πρόστιμο 1.500.000 δολάρια για ξέπλυμα χρήματος.
Διαβάστε επίσης:

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου