Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

L΄Ηumanite: Στα νοσοκομεία Έλληνες από ασιτία!!!

 Με τον τίτλο ''Η επιστροφή της Ευρώπης της πείνας'' η γαλλική εφημερίδα L'Ηumanite κάνει λόγο για την τρομερή ύφεση που έχει χτυπήσει πλέον όλη την Ευρώπη, οδηγώντας πολύ κόσμο στην πείνα και τα σισσίτια.

Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα η Νικολέτα Αθανασοπούλου από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σημειώνει μάλιστα ότι δεν είναι πλέον σπάνιες οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που εισάγονται στα επείγοντα νοσοκομείων της χώρας επειδή πάσχουν από ασιτία!
Σε αυτό το σημείο μας έχουν φέρει οι πολιτικές λιτότητας και τα μέτρα ''σωτηρίας'' της Ελλάδας που επιβάλλουν οι εταίροι μας και το ΔΝΤ, με την ανοχή της κυβέρνησης...

Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για ''επιτακτική λύση στο πρόβλημα της φτώχειας και της πείνας'' που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη και την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σήμερα σκέφτεται ακόμα και την κατάργηση του παρόντος προγράμματος που προσφέρει 130 εκατ. γεύματα στους άπορους!

Η εφημερίδα σημειώνει το πόσο απαραίτητη ωστόσο είναι η διατήρηση του προγράμματος σίτησης απόρων, ενώ κάνει λόγο και για την Ελλάδα όπου η ανεργία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρίνια και δεν παύει να αυξάνεται, περνώντας από το 21,9 % στο 25,4 %!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου