Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σφαγή στην ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ-Αποπομπή του προέδρου της Ν.Ε-Αστυνομία στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ - Στα δύο η Οργάνωση.-Σκληρή κριτική από τον τ.Γεν.Γραμματέα

Mέχρι και η αστυνομία εκλήθη για τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Αχαϊας προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια μεταξύ μελών της ΟΝΝΕΔ που προχωρούσαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του ενός και μοναδικού υποψηφίου και των άλλων μελών που αμφισβητούσαν την διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου της Οργάνωσης Γιώργου Δρακούλη (επειδή είναι πολιτικός φίλος του κ. Νικολόπουλου) και θεωρούσαν παράνομες τις εκλογές. Τα αίματα άναψαν όταν αρχικά μέλη της παράταξης εμπόδιζαν τους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της Ν.Δ. (Αγίου Νικολάου). Στη συνέχεια τους επέτρεψαν την είσοδο αρκεί να ανέβαινε... ένας ένας. Υπήρξε ένταση, έγιναν καταγγελίες, ενώ εκλήθη και η Αστυνομία.
Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλοι δύο ένστολοι βρέθηκαν στο σημείο. Η διαδικασία έγινε στο άψε σβήσε, αφού η εντολή από τα κεντρικά της ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα (Βασίλης Σιαδήμας) ήταν... να γίνουν γρήγορα οι εκλογές, να απομακρυνθεί ο "αντισαμαρικός" Δρακούλης και να υπάρξει άλλο πρόσωπο. Οι εκλογές έγιναν μέσα σε δύο ώρες, τα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας δεν είχαν καν ενημερωθεί για τη διαδικασία, δεν γνώριζαν ούτε ποιος είναι ο υποψήφιος. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης εμφανίστηκε στο χώρο ως "Πόντιος Πιλάτος". Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ποιο λόγο δεν επιτρέπεται η λήψη πλάνων από τη διαδικασία... δεν απάντησε! Στις εκλογές υπήρξε μόνο μία υποψηφιότητα, ενώ κάποιοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν προσφυγή αμφισβητώντας την διαδικασία.

 
Γ. Δρακούλης: Θα συνεχίσει τη λειτουργία της "η νόμιμη Νομαρχιακή της ΟΝΝΕΔ". 

 Την ισχύ της "νόμιμης νομαρχιακής επιυτροπής της ΟΝΝΕΔ Αχαίας" ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς ο διαγραμμένος από την κεντρική διοίκηση της Οργάνωσης Γιώργος Δρακούλης.
Ο κ. Δρακούλης προανήγγειλε οτι το όργανο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, διότι όπως ανέφερε οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την καρατόμησή του και την εκλογή νέου προέδρου, ήσαν αντικαταστατικές.
Μιλώντας στην εκπομπή "κοινωνία και πολιτική" στην τηλεόραση του achaia ο κ. Δρακούλης παρέθεσε αποσπάσματα από το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ επιχειρηματολογώντας για την απόφασή του ιδίου, αλλά και των υπολοίπων μελών του "νόμιμου προεδρείου" να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.
Αποκάλυψε οτι η κενρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ του απαγόρευε όλο το διάστημα από την εκλογή του και μετά να εκδίδει ανακοινώσεις ...χωρίς πρώτα να εγκριθούν από το αρμόδιο όργανο του Εκτελεστικού Γραφείου.Ξεκαθάρισε οτι είναι φίλος του Νίκου Νικολόπουλου, αλλά "άλλο φιλία άλλο πολιτική", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Απάντησε "για τελευταία φορά" όπως είπε στον πολιτευτή της ΝΔ Δ. Τριανταφυλλόπουλο κατηγορώντας τον για απρόκλητη πολιτική επίθεση σε βάρος του εδώ και καιρό
Τέλος ευχαρίστησε στελέχη της ΝΔ που του συμπαραστάθηκαν μετραξύ των οποίων οι Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, Γιάννης Μάκκας και Σωτήρης Καρβέλης.


Η Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αιγίου κατά Μαζαράκη με "φόντο" την αποπομπή Δρακούλη

Σε ανακοίνωσή της για την αποπομπή του πρώην Προέδρου της η Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αχαϊας Γιώργου Δρακούλη και τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου , η ΟΝΝΕΔ Αιγίου κάνει λόγο για παράνομη διαδικασία κι επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας Α. Μαζαράκη.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Την στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσει, την στιγμή που οι νέοι παλεύουν για να μη χαθούν τα όνειρα τους , κάποιοι με την συμπεριφορά τους προβληματίζουν και προκαλούν. Η Γραμματεία της ΟΝΝΕΔ ΑΙΓΙΟΥ κατά τον ερχομό της στα γραφεία της ΝΟΔΕ την Τετάρτη 28/11 διαπίστωσε ότι η διαδικασία για την εκλογή νέου πρόεδρου ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΙΑΣ ήταν άκρως παράνομη.
Η διαδικασία γινόταν χωρίς εκλογικούς καταλόγους των μελών της ΟΝΝΕΔ , σε κατάσταση άκρως πρωτόγνωρη που μόνο δημοκρατική και εκλογική διαδικασία δεν θύμιζε. Ζητήσαμε εξηγήσεις απ τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μαζαρακη που ήταν παρών στη διαδικασία, για το πώς επέτρεψε μια εικόνα διάλυσης στα γραφεία και τις εκλογές χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα απ την κεντρική ΟΝΝΕΔ, έκπληκτοι ακούσαμε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΑΧΑΙΑΣ να μας προτρέπει αν διαφωνούμε με την κατάσταση και είμαστε απογοητευμένοι να αποχωρήσουμε απ την ΟΝΝΕΔ είτε απ την ΝΔ!!!
Επίσης ακούσαμε τον πρόεδρο σε τοπικά ΜΜΕ της Πάτρας να κάνει λόγο για νέα σελίδα στην ΟΝΝΕΔ και πως όλα κύλησαν ομαλά ,την ώρα που εκατοντάδες μέλη δεν ήταν ενήμερα για τη διαδικασία, ούτε για την αποπομπή του πρόεδρου Γ Δρακουλη και με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν με τρόπο φασιστικό! Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ναι δημοκρατικές, πρέπει να αποτελούν γιορτή για τη νεολαία, και ούτε γιορτή ήταν, ούτε δημοκρατική!
Η ΤΟ ΟΝΝΕΔ ΑΙΓΙΟΥ προτρέπει με την σειρά της τον κ. Μαζαρακη να σκεφτεί αν είναι κατάλληλος για τη θέση που κατέχει , και αν η συμπεριφορά του προς μερίδα της νεολαίας ήταν η πρέπουσα για πρόεδρος ΝΟΔΕ…
 
Αποτροπιασμό προκαλεί η "καρατόμηση" του Γιώργου Δρακούλη
 
  Με αφορμή την άδικη και παράνομη αποπομπή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργου Δρακούλη θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε ένα χώρο που υπηρέτησα πάνω από 15 χρόνια.
Η απόφαση για τη καρατόμηση δε πάρθηκε στη Αθήνα, όπως ψευδώς ισχυρίζονται κάποιοι αλλά στη Πάτρα. Το σχέδιο ήταν καλά σχεδιασμένο και είχε στόχο τη διάλυση της οργάνωσης και τη πολιτική εξόντωση του προέδρου της!
Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι το σχέδιο άρχισε να ξετυλίγεται με ανακοινώσεις του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου έναν άνθρωπο από τον όποιο θα περίμενε κάνεις επειδή ο ίδιος σε νεαρή ηλικία συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας να δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και όχι να εμποδίζει τη συμμέτοχη τους στα κοινά.
Στελέχη της ΝΟΔΕ κατηγόρησαν λοιπόν, τον εκλεγμένο από την πλειοψηφία της βάσης πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργο Δρακούλη ότι ήταν πολιτικός φίλος με τον κ. Νικολόπουλου. Μήπως κάποιοι παρακολουθούσαν το Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στην ιδιωτική του ζωή; Κατηγόρησε το πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ότι ασκούσε κριτική στο κόμμα.
Μα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο κ.Δρακούλης δεν έλεγε προεκλογικά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά όχι μόνο δε θα πάρει άλλα μέτρα αλλά θα διόρθωνε και τις αδικίες του ΠΑΣΟΚ; Ότι θα επανέφερε το αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και αμέσως μετά στα 12.000 ευρώ;
Ότι θα μείωνε φόρους θα καταργούσε χαράτσια και θα καταπολεμούσε την ανεργία; Τι θέλετε να κάνει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να φανεί αναξιόπιστος και κωλοτούμπας απέναντι στους νέους της Αχαΐας που εκπροσωπούσε;
Έχουν αναρωτηθεί τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής και οι πολιτευτές γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτη στις δημοσκοπήσεις των νέων πολύ πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χ.Α.;
Έχουν αναρωτηθεί στην ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας αν τα λάθη και οι παραλείψεις τους ευθύνονται για τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό; Ποια η γνώμη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας του Βουλευτή και των πολιτευτών του κόμματος για την διαδικασία που ακολουθήθηκε;
Έγινε μέρα ή νύχτα; Υπήρχε μητρώο;
Είχαν ειδοποιηθεί τα μέλη ή όλα έγιναν, όπως έχουν συνηθίσει οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή εν κρυπτό;  Γιατί δεν στήθηκαν κάλπες στο Αίγιο και στην Δυτική Αχαΐα, όπως είχε γίνει στην εκλογή Δρακούλη;
Πως θα έρχονταν οι νέοι από το Αίγιο ή τη Δυτική Αχαΐα να ψηφίσουν;
Όλα αυτά δείχνουν ότι σας φόβιζε το γεγονός ότι οι 500 που είχαν ψηφίσει τον Γιώργο Δρακούλη θα ήταν πολύ περισσότεροι τώρα και κάνατε τη διαδικασία μεταξύ συγγενών και φίλων και ψήφιζαν και χωρίς ταυτότητες!
Και ας έρθουμε στον πραγματικό λόγο αποπομπής που δεν ήταν άλλος από τη προσπάθεια κάποιων να σταματήσουν τη σίγουρη υποψηφιότητα Δρακούλη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Η δυναμική της ΟΝΝΕΔ τρόμαξε κάποιους ιδίως μετά τη συγκέντρωση στην Ε.Α.Π και το ευχαριστήριο τηλεφώνημα Σαμαρά στο Δρακούλη και κορυφώθηκε όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Νικολόπουλος και κάποιοι πίστεψαν ότι θα αφήσει στη θέση του το Γιώργο Δρακούλη.
Το έχετε ξανακάνει κύριοι καρεκλοκένταυροι της Νέας Δημοκρατίας ειδικά με τους προέδρους της ΟΝΝΕΔ. Το κάνατε το 2002 με το Τρύφωνα Παχή όταν μεταπήδησε στο δημοτικό ψηφοδέλτιο και δώσατε μάχη να μην εκλέγει γιατί πιστεύατε ότι θα σας πάρει τη θέση. Το κάνατε το 2006 με το Γιάννη Μάκκα όταν με υπόγειο πόλεμο τον εμποδίσατε να εκλέγει νομαρχιακός σύμβουλος θεωρώντας τον εν δυνάμει αντίπαλο.
Το κάνατε το 2009 με τη Χριστίνα Αλεξοπούλου τρομαγμένοι από τους 10.000 σταυρούς στις νομαρχιακές εκλογές! Η Νέα Δημοκρατία πάντα «έτρωγε» τα παιδιά της. Τώρα θα αλλάξει;
Μέσα στην ΟΝΝΕΔ είχαμε πάντα κάποιες αντιπαραθέσεις αλλά ποτέ δεν είδα κάποιον ανταγωνιστικά, όπως εσείς γιατί απλά δε θέλαμε να πάρουμε το χρίσμα και μάλιστα θα χαρώ να τους δω όχι μόνο στο ψηφοδέλτιο αλλά στα έδρανα της Βουλής γιατί και οι 4 το αξίζουν, γιατί πάλεψαν για αρχές, άξιες, οράματα, ιδανικά που είναι λέξεις άγνωστες σε εσάς. Η κοινωνία σας φτύνει και εσείς νομίζετε ότι βρέχει. Έχετε δρόμο ακόμη να κάνετε τη Νέα Δημοκρατία τέταρτη στο Νομό.
 
ΠΗΓΗ dete ΚΑΙ thebest



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου