Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Μπερίσα για τη Μεγάλη Αλβανία

Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Μπερίσα για τη Μεγάλη Αλβανία
Έντονο παρασκήνιο υπάρχει γύρω από τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα ο οποίος μίλησε περί « Μεγάλης Αλβανίας που φτάνει μέχρι την Πρέβεζα».
Η δήλωση αυτή ανάγκασε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να ματαιώσει το προγραμματισμένο του ταξίδι στα Τίρανα, αφού περίμενε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή την ανάκληση της προκλητικής δήλωσης.
Λίγες μόλις ημέρες πριν περίπου 1.000 Αλβανοί μετανάστες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, για να γιορτάσουν με τραγούδια και χορούς την 100η επέτειο από την Aνεξαρτησία της χώρας προέβησαν σε εξίσου εμπρηστικούς ισχυρισμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News .

Έχοντας υψωμένη την αλβανική σημαία λοιπόν στη διάρκεια της εκδήλωσης, ένα αλβανικό μουσικό συγκρότημα τραγούδησε για τη «Μεγάλη Αλβανία, από την Πρέβεζα μέχρι το Κόσοβο».
Το προεκλογικό σκηνικό της Αλβανίας διέπεται από εθνικιστικό πνεύμα γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η τοποθέτηση του αρχηγού του Σοσιαλιστικού κόμματος Εντί Ράμα ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε ότι στηρίζει σθεναρά τη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου