Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το ύπουλο παιγνίδι του συστήματος Σημίτη(Βίντεο)

Το ύπουλο παιγνίδι του συστήματος Σημίτη
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το newsbomb

Μείζον πολιτικό θέμα προκαλεί η συμπεριφορά προσώπων που ανήκαν στο στενό πυρήνα των αποκαλούμενων «τεχνοκρατών του εκσυγχρονισμού» που προωθούσε ο κ. Κώστας Σημίτης, υπερχρεώνοντας, δεσμεύοντας και απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας.
Αυτό δείχνει άλλη μια σοβαρή αποκάλυψη με έγγραφα που διέρρευσαν από τη “Societe Generalκαι δείχνουν ποια είναι τα πρόσωπα που εγγυώνται την αποπληρωμή του χρέους εξ ονόματος του ελληνικού λαού.
Πρόκειται φυσικά για το αποκαλούμενο «σύστημα Σημίτη» το οποίο από το 1996 εκτέλεσε πιστά κάθε αντικειμενικό σκοπό όσων εντολών έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός επισήμως ή ανεπισήμως. Τα πρόσωπα πίσω από τις λέξεις έχουν ονοματεπώνυμο κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση και την κατεύθυνση των δημοσίων Οικονομικών της χώρας.
Εκτός από τον κ. Κώστα Σημίτη αναφερόμαστε φυσικά στους κ.κ. Λουκά Παπαδήμο, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Προβόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα. Είναι παράγοντες του δημοσίου βίου που πέρασαν ή βρίσκονται σε καίριες θέσεις έχοντας βαρύ ιστορικό είτε με δυσβάσταχτα δάνεια (σ.σ. την αποπληρωμή των οποίων επωμίζονται οι φορολογομένοι), είτε με εγγυήσεις για την ικανοποίηση κάθε απαίτησης από τους δανειστές (σ.σ. εις υγείαν του κορόιδου όπως συμπεραίνει κανείς από τα έγγραφα). Δεν λέμε για άλλους ακόμα. Κάθε πράγμα στον καιρό του…
Με την αποκάλυψη αυτών των εγγράφων υπάρχει κάτι ακόμα ανησυχητικότερο: Κανείς δεν βρίσκεται σε υπεύθυνη θέση να προσδιορίσει το πραγματικό χρέος! Εφ’ όσον το σύστημα Σημίτη έχει καταφύγει σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα (σ.σ. χωρίς προφανώς να έχει εξηγήσει σε αυτούς που φέρουν την πραγματική πολιτική ευθύνη) κρύβουν με έντεχνο τρόπο τα χρέη και μετακυλύουν κάθε πίστωση στο μέλλον.
Το χοντρό παιχνίδι
Το παίγνιο είναι προφανές. Κάποιοι εξυπηρετούνται από τη μετακύλιση στο διηνεκές και στη διατήρηση της κρίσης αφού θα εισπράττουν τόκους. Γι’ αυτό βγήκαν κάποιοι να θέσουν διλήμματα αν έπρεπε ή όχι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και τελικά επέλεξαν να εξαθλιώσουν με τον ιταμότερο τρόπο τον λαό.
Είναι τυχαίο ότι πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε με βεβαιότητα ότι δεν «βλέπει» κοινωνική έκρηξη στη χώρα; Οι εξαθλιωμένοι υπομένουν.
Τα πρόσωπα που εγγυώνται την αποπληρωμή των δανείων είναι σίγουρο ότι δεν θα ερευνήσουν αν αυτό είναι ηθικό ή δίκαιο απέναντι στην κοινωνία. Κάποιοι από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους όμως πρέπει να αναλογιστεί εάν είναι ηθικό ή δίκαιο να λαμβάνουν τέτοιου είδους δεσμεύσεις πρόσωπα που διορίσθηκαν και δεν εκλέχθηκαν από τον λαό.
Η αλήθεια πίσω από το έγγραφο
Διότι τα σημερινά αδιέξοδα και όσα ακόμα έρχονται με αντιλαϊκά και απαράδεκτα μέτρα μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου που φέρει την υπογραφή του κ. Στουρνάρα δεν θεωρούνται ηθικά, δίκαια και συνταγματικά στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Το παράδειγμα της Societe General όπως προκύπτει από τη σημερινή αποκάλυψη μαρτυρά τον εμπαιγμό. Το swap της “S.G.” φθάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ και εξυπηρετείται αφού το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια σε τόκους ή μεταθέτει την καταβολή τους στο μέλλον. Ξένοι οίκοι, τράπεζες κι άλλα ευαγή ιδρύματα πλουτισμού μεγαλο-καρχαριών του τοκογλυφικού ιμπεριαλισμού χρεώνουν γενιές Ελλήνων με «αλληλόχρεους λογαριασμούς» είτε ως swaps (κάθε λογής), είτε με πιο σύνθετα προϊόντα.
Κι όταν έρθει ο σεισμός μιας αιφνίδιας χρεωκοπίας το σύστημα Σημίτη θα κάνει τον… «Κινέζο»;
Ας βρεθεί ένας πατριώτης μέσα σ’ αυτήν την κυβέρνηση να απαντήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
  • Για όσους νομίζουν ότι δεν τα λέγαμε, σας θυμίζουμε ποιο ήταν το θέμα της εκπομπής "Αποκαλύπτω" με τους Κώστα Χαρδαβέλλα και Χάρη Λαζαρόπουλο, όπως μεταδόθηκε από το web-tv του "Newsbomb.gr".
Τα έγγραφα προέρχονται από το “Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου