Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Στο «ψυγείο» η χώρα...Μας τα χαλάει ο καιρός...

Στο «ψυγείο» η χώρα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και από το μεσημέρι και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες αλλά με αισθητή ψύχρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις.
Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου