Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Δεν αποκλείει ο Αρβανιτόπουλος καταργήσεις Σχολών του Πανεπιστημίου

Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα για καταργήσεις και μεταφορές Τμημάτων των Πανεπιστημίων όλης της χώρας, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Ερώτησή του είχε αναφερθεί ειδικά στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πατρών και ζητούσε να μην υλοποιηθούν οι διαφαινόμενες προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη μεταφορά Σχολών του εν λόγω Πανεπιστημίου σε Πανεπιστήμια άλλων πόλεων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχωρά στον εξορθολογισμό του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και την κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της χώρας. Στο διάλογο που έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2013, θα εξεταστούν όλες εκείνες οι μεταβολές που είναι ανάγκη να επέλθουν στον ακαδημαϊκό χάρτη και να ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Στο διάλογο αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στόχος είναι η αναβάθμιση των Ιδρυμάτων ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικά και να εξάγουν απόφοιτους οι οποίοι θα διατεθούν το συγκριτικό πλεονέκτημα συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη».
ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου