Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το δις εξαμαρτείν του Στουρνάρα εναντίον του Κ. Καραμανλή

Το δις εξαμαρτείν του Στουρνάρα εναντίον του Κ. Καραμανλή


Σχόλιο από ALEXANDER

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν με τον Στουρνάρα ότι η χώρα καταστράφηκε επί Καραμανλή;
Αν όχι γιατί στηρίζουν τον Στουρνάρα;
Αν ναι ας μας απαντήσουν ο Καραμανλής μόνος του κυβερνούσε ή με αυτούς βουλευτές;
Απίστευτα και όμως Νεοδημοκρατικά εν έτη 2013!!!


Ο εκφραστής του συστήματος Σημίτη και υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας κάνει νέα επίθεση κατά του Κ. Καραμανλή για το χρέος!

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης Καραμανλή εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, πυροδοτώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης με τη Συγγρού.

«Ο μεγάλος εκτροχιασμός έγινε τη διετία 2007-2009, τότε χάθηκε το παιχνίδι», δήλωσε σύμφωνα με τα "ΝΕΑ" ο υπουργός Οικονομικών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως πάσχει από «καμηλισμό»
«Βεβαίως, η χαλάρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ήδη από το 2004, αλλά η έκρηξη συνέβη τη συγκεκριμένη διετία», ισχυρίστηκε ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ακόμα πως το Μνημόνιο θα μπορούσε να αποφευχθεί.
«Πιστεύω πως ναι, το Μνημόνιο θα μπορούσε να αποσοβηθεί  αν το 2007 είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας».
Τελικά ο υπουργός Οικονομικών έχει επιλεκτική μνήμη. Ξεχνά ο κ. Στουρνάρας πως ο ίδιος ήταν στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη, ξεχνά πως ήταν σύμβουλος του Γ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Οικονομικών.
Φαίνεται πως για τον κ. Στουρνάρα η διακυβέρνηση Σημίτη ήταν "ευλογία" για τη χώρα.
Άραγε ποια είναι η άποψη του «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου;
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο «καμηλισμός» και ο «στρουθοκαμηλισμός» είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κ. Στουρνάρα.
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Η νέα δήλωση του Γ. Στουρνάρα κατά του κ. Καραμανλή αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις στη Συγγρού.
Το «Καραμανλικό μπλοκ» είναι ήδη στα χαρακώματα κατά του υπουργού Οικονομικών – μετά τις επικριτικές δηλώσεις για την διακυβέρνηση 2004 – 2009 – ενώ και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής έχει εκφράσει σε συνεργάτες του τη δυσφορία του για τον κ. Στουρνάρα.
Οι απόψεις του κ. Στουρνάρα ωστόσο, έχουν προκαλέσει και την δυσαρέσκεια των λεγόμενων «Σαμαρικών», ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι στη Συγγρού που δηλώνουν ότι «το παρελθόν του κ. Στουρνάρα δεν ξεχνιέται».
Μετά τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα πως «είναι καλοδεχούμενοι οι Τούρκοι επενδυτές στην Ελλάδα» και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή, είναι  βέβαιο πως από μόνος του ο υπουργός ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και πυροδοτεί τη σύγγρουση με τα στελέχη της ΝΔ.
Για τους Νεοδημοκράτες ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι απλώς ένας πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός. Είναι ο εγγυητής της ενότητας για την παράταξη, ενώ πολλοί τον θεωρούν εγγυητή της δημοκρατικής ομαλότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδος. Άλλωστε στη Συγγρού  εκτιμούν πως ο Κώστας Καραμανλής το 2009 δεν έχασε τις εκλογές από τον Γ. Παπανδρέου, αλλά «ανετράπη».
Η στήριξη στο πρόσωπο του από τον Α. Σαμαρά είναι προς το παρόν δεδομένη, εντούτοις, αν συνεχίσει τις προκλητικές και με ύφος χιλίων καρδιναλίων δηλώσεις, είναι δεδομένο πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα βρεθεί εκτός.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου