Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Μουσουλμάνος ανέβασε τουρκική & μαροκινή σημαία

Ένας Μαροκινός Μουσουλμάνος βεβήλωσε το άγαλμα του Δον Χουάν της Αυστρίας (νικητή στη μάχη της Ναυπάκτου, μιας από τις πιο αποφασιστικές νίκες της Ευρώπης στον αγώνα κατά του Μωαμεθανισμού*) στο Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας, με μαροκινές και τουρκικές σημαίες**.
Ανέβηκε πάνω στο άγαλμα και παρέμεινε εκεί για τρεις ώρες, απειλώντας να κόψει το λαιμό του, αν η αστυνομία προσπαθούσε να τον κατεβάσει.
Πυροσβέστες τοποθέτησαν ένα προστατευτικό χαλί κάτω από το άγαλμα σε περίπτωση που προσπαθούσε να πηδήξει.
Στο τέλος, κατέβηκε κάτω οικειοθελώς μετά από τρεις ώρες. Αποδείχθηκε ότι δεν είχε καν μαχαίρι. Κατά τη διάρκεια των τριών ωρών, διασκέδασε το κοινό με δηλώσεις όπως:

«Οι Μουσουλμάνοι είναι ειρηνικοί. Αυτό (το άγαλμα) πρέπει να φύγει».
«Όχι στο φασισμό****. Όχι στην τρομοκρατία. Αλλά αυτό πρέπει να φύγει».
Στο παρελθόν εθνικιστικές οργανώσεις που αντιτίθενται στο κτίσιμο τζαμιών στην περιοχή, χρησιμοποίησαν το άγαλμα ως τόπο προσκυνήματος στον αγώνα για τη σωτηρία της χριστιανικής Δύσης. Αριστεροί ‘ακτιβιστές’ σε "αντιφασιστική" εκδήλωση είχαν τοποθετήσει στο κομμένο κεφάλι του Τούρκου που υπάρχει στο άγαλμα (και πατάει ο Δον Χουάν) μια μάσκα του Χίτλερ, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα, το "στολίζουν" με βόμβες μπογιάς. Σχεδόν δύο χρόνια είχε γίνει πρόταση από μια οργάνωση να αντικατασταθεί το άγαλμα με ένα άγαλμα που θα είναι "σύμβολο της διεθνούς κατανόησης". (redskywarning.blogspot.gr)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου