Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ντροπή: Δεν πρόλαβαν να κόψουν τις συντάξεις βουλευτών... Παρόλο που η σχετική διάταξη το προβλέπει...

Ντροπή: Δεν πρόλαβαν να κόψουν τις συντάξεις βουλευτών
Την ώρα που εκατομμύρια συνταξιούχοι στην χώρα μας βλέπουν τις συντάξεις τους να κάνουν φτερά, βουλευτές και τοπικοί άρχοντες εξακολουθούν να παίρνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους.
Κι αυτό γιατί δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4093/12 και προβλέπει τη μείωση των συντάξεων κατά 20% ή 30% των βουλευτών και τοπικών αρχόντων και δεν αναμένεται να εφαρμοστεί ούτε στο τέλος Φεβρουαρίου.
Πως για τον απλό κοσμάκη οι νόμοι εφαρμόζονται σε χρόνο ρεκόρ και γι' αυτούς τους πολιτικάντηδες δεν εφαρμόζονται ποτέ παραμένει ακόμα ανεξήγητο...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», οι περικοπές στις συντάξεις των βουλευτών και δημάρχων θα υπολογιστούν διαφορετικά από τις μειώσεις που έγιναν στους άλλους συνταξιούχους.
Η διάταξη ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δύο συντάξεις, μία βουλευτική, έστω 3.000 ευρώ και μία εξ επαγγέλματος, έστω 1.800 ευρώ, η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20% και θα πέσει στις 2.400 ευρώ.
Αν υπάρχουν συνολικά τρεις κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Αυτή η μείωση όμως δεν έγινε στις 31 Ιανουαρίου και δεν αναμένεται να γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου, αφού πλέον προγραμματίζεται να γίνει στη σύνταξη Απριλίου, που θα πληρωθεί στο τέλος Μαρτίου.
Γιατί όμως δεν πρόλαβαν να κόψουν ούτε ευρώ από τις συντάξεις;
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο λόγος που δεν... πρόλαβαν να κόψουν αυτές τις συντάξεις, είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να στείλουν και να συγκεντρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή τρίτη σύνταξη.
Η σοβαρότητα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν...
Μας έχετε οδηγήσει στην καταστροφή. Δεν το καταλαβαίνετε. Τουλάχιστον μην διατυπώνετε γελοίες δικαιολογίες!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου