Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

«Κοινωνική έκρηξη» φοβούνται οι μυστικές υπηρεσίες

Στον «κίνδυνο εκτεταμένης κοινωνικής αμφισβήτησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης» αναφέρονται σε έκθεσή τους προς το κοινοβούλιο της Ρώμης οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην έκθεση, που αφορά την κοινωνική και οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώθηκε το 2012 και τις προοπτικές για την φετινή χρονιά, υπογραμμίζεται ότι «η αύξηση των δυσκολιών στην απασχόληση και η κρίση των επιχειρήσεων μπορεί να μειώσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αυξήσει την κοινωνική ένταση, προσφέροντας ευκαιρίες σε ομάδες που θέλουν να εκμεταλλευθούν την αμφισβήτηση ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της σύγκρουσης».


Σύμφωνα με την έκθεση των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας «υπάρχει ο κίνδυνος να ενταθεί η αμφισβήτηση σε βάρος μελών της κυβέρνησης, αλλά κι εκπροσώπων συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων, που θεωρείται ότι δεν υπερασπίζονται αρκετά δυναμικά τις ανάγκες που προκύπτουν από την νέα αυτή οικονομική πραγματικότητα».

Αναλύοντας τις πιθανές κοινωνικές συνέπειες, η έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών καταλήγει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «αν η οικονομική κρίση επιδεινωθεί μπορεί να αυξηθεί η ανησυχία των πολιτών με σημαντική επέκταση της αμφισβήτησης. Κάτι που θα ευνοούσε την δράση ομάδων που επιθυμούν να οδηγηθεί στα άκρα η κοινωνική σύγκρουση».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου