Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Κύπρος:Σύσκεψη αρχηγών απόψε

Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων υπό την Προεδρία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιείται στις 8.30 απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό το φως των εξελίξεων με τις επαφές της Τρόικας για το κυπριακό μνημόνιο.
Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει λακωνικά ότι η σύσκεψη γίνεται με θέμα την οικονομία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται εντός της ημέρας να έχει τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ. Αύριο το μεσημέρι ο Πρόεδρος αναχωρεί για την Αθήνα για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα.

Σήμερα η Τρόικα συνεχίζει τις επαφές της στην Κεντρική Τράπεζα όπου χθες σε συνάντηση με τον Διοικητή, το ΔΝΤ φέρεται να απέρριψε το ακραίο σενάριο του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco, δηλαδή τα €8,86 δις, ως πολύ αισιόδοξο.
Της αποψινής σύσκεψης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και των πολιτικών αρχηγών θα προηγηθεί, και συγκεκριμένα στις 7μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή και την τεχνοκρατική ομάδα που διαπραγματεύεται με την Τρόικα, με τη συμμετοχή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω. Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης καθώς και μέλη του Συμβουλίου πρώην Υπουργοί.

ΠΗΓΗ alithia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου