Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"Βούλιαξε" η Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες «επιτροπών αγώνα» ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α.


Με την πορεία ενώθηκαν στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας και διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος συμμετείχε στην πορεία με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί κατά προσέγγιση πάνω από 9.000 άτομα. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της πορείας που εκτείνεται σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και πορεία, κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Στην πορεία συμμετέχουν επίσης κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μέλη πολιτικών κινήσεων και οικολογικών οργανώσεων που εναντιώνονται επένδυση χρυσού, αντιεξουσιαστές και αντιπροσωπείες διαδηλωτών από το Κιλκίς και τη Θράκη.

Την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του σχεδίου «Αθηνά» και την κατάστασης στο χώρο της παιδείας, με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και φοιτητών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, για να συναντήσουν την πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού.

ΠΗΓΗ protothema  ΦΩΤΟ seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου