Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Θρίλερ με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας - Επεισόδια έξω από τη Βουλή από εργαζόμενους της τράπεζας

-Αν τελικά συμβεί αυτό, το σίγουρο είναι ότι διασφαλίζονται οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ
- Με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο θα δημιουργηθεί μία καλή και μία "κακή" τράπεζα
- Με αυτή την εξέλιξη 2.500 εργαζόμενοι χάνουν αυτόματα τη δουλειά
- Την είδηση διέψευσε ξανά η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής ΤράπεζαςΛίγες ώρες πριν τη διάψευση ότι κλείνει τελικά η Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο, ήρθαν νέες πληροφορίες το απόγευμα πως τελικά το τραπεζικό ίδρυμα θα κλείσει.


Σύμφωνα με το ΡΙΚ οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου είναι ασφυκτικές και πλέον όπως όλα δείχνουν η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου δεν γλιτώνει το κλείσιμο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο την είδηση διέρρευσαν οι συντεχνίες των τραπεζών.

Ξεσηκωθηκαν και βγήκαν στους δρομους υπαλληλοι της Λαικης , οι οποιοι μαζευονται εξω από την Βουλή. Ηδη μεγαλος μερος των διαδηλωτων φωναζουν για απολυσεις προσωπικου ενω απειλούν με επεισόδια την ιδια στιγμη που προσπαθουν να σπασουν τον κλοιο της αστυνομιας

Η κεντρικη τραπεζα μέσω, διαψευδει τις φημες για μαζικες απολυσεις. «Η αναδιάρθρωση μιας τραπεζας δεν σημανει κλεισιμο» ανεφερε χαρακτηριστικά η Αλικη Στυλιανου



Τι θα συμβεί με το κλείσιμο της Λαϊκής


Δημιουργείται κατ αρχην μία κακή και μια νέα «καλή» Τράπεζα και έτσι ξαλαφρώνουν από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς, η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου.

Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι χάνουν τα χρήματά τους οι καταθέτες. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι 2.500 υπάλληλοι θα χάσουν την δουλειά τους.

Στην πρώτη, στην "καλή" τράπεζα, θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία και οι ασφαλισμένες καταθέσεις έως 100.000 ευρώ (μπορεί και περισσότερα) ενώ στην άλλη την "κακή" τράπεζα, μεταφέρονται τα κακά στοιχεία θα γίνουν εκκαθαρίσεις και μετά θα επιστραφεί ότι περισσεύει στους λοιπούς καταθέτες.

Στην κακή τράπεζα θα περιληφθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάποια περιουσιακά στοιχεία




ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου