Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σε μια ελληνική τράπεζα οι Κύπρου και Λαϊκή, αυτόνομη η Ελληνική

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη από το capital.gr

Σκληρή μάχη δίνουν, Alpha Bank και Πειραιώς για να αποκτήσουν "πακέτο" τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνική Τράπεζα δεν πωλείται και θα παραμείνει ως έχει.

Το δίκτυο της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας δεν θα διαχωριστεί, καθώς θα πωληθεί ως "πακέτο" σε μια από τις δυο ελληνικές τράπεζες, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.


Για το θέμα συνεδριάζει στις 2μ.μ. το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να αποφασίσει ποιος εγχώριος πιστωτικός όμιλος θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών. Έτσι, το σίριαλ της κατάληξης των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών δείχνει να έχει αίσιο τέλος.

Νωρίτερα, η κυπριακή προεδρία ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου για τη σχετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την απόσχιση των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τρ. Πειραιώς και η Alpha Bank δίνουν σκληρή "μάχη" για την απόκτηση των λειτουργιών των κυπριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.

Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η ανακοίνωση της απόφασης για τον "πλειοδότη" που θα αποκτήσει και τις δύο κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα αναμένεται νωρίς το απόγευμα.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου