Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Βγήκε το... πωλητήριο απο το σπίτι του Παλαμά - Καθαρίζεται και επισκευάζεται το ιστορικό κτήριο

Οι πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες του Συλλόγου Πατρινών καλλιτεχνών για την διάσωση του εγκαταλελειμμένου σπιτιού όπου γεννήθηκε και ιδιαίτερα αγάπησε ο συμπολίτη μας και Εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς, ανοίγουν τον δρόμο και φέρνουν την ψυχή του ποιητή πιο κοντά στον τόπο που αγάπησε και ύμνησε όσο κανένας άλλος ποιητής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου «η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την αποξήλωση του πωλητηρίου από το κτίριο, από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Dr. Μαλλιά Θεόδωρο και Λιβαθινό Ιωάννη μετά την συμφωνία ανταλλαγής του κτιρίου αυτού που προώθησαν, με άλλη ιδιοκτησία του Δήμου μας.

Η Ψυχή του ποιητή επιστρέφει στο σπίτι που γεννήθηκε και αγάπησε. Στάζουν οι στίχοι του ποιητή νοσταλγία, βαθύ καημό και ελπίδα.
«Όλα βαλμένα ρυθμικά γιορτάτικα ντυμένα, προσώπατα αντικείμενα με καρτερούν εμένα…….. στοιχειό είναι και με προσκαλεί ψυχή και με προσμένει»
Την ιστορική στιγμή αποθανάτισε, δράττοντας της ευκαιρίας, γείτονας του ποιητή, γνωστός φωτογράφος και λάτρης της ποίησης του Παλαμά.
Προς τιμή του Αντιδημάρχου κ. Σιγαλού που ανταποκρίθηκε στην προσκλησή μας και διέθεσε συνεργείο για καθαρισμό και μικροεπισκευές του κτιρίου.
Ας κρατάμε και εμείς ζωντανές τις ελπίδες μας και ας αναμένουμε μαζί με τον ποιητή τη στιγμή που θα εγκαινιασθεί ως Μουσείο Πολιτισμού «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ»
ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου