Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μητσοτάκης: Απολύστε δημοσίους υπαλλήλους - ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζουν νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη προτείνει ως ισοδύναμο μέτρο για τις ελαφρύνσεις στην φορολογική πολιτική και τις ρυθμίσεις στα «κόκκινα δάνεια» την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στο BHMA Fm ο βουλευτής της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά «Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αορούν την μεγαλύτερη πληοψηφία των πολιτών όπως τα “κόκκινα δάνεια”. Σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ακούστε την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μέτρα


Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, υποστήριζει πως μέσω τις παράταση της πληρώμης στο «χαράτσι» και τις απολύσεις στο δημόσιο που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα.

«Σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο , της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή «αστοχία» έρχεται να «διορθωθεί» από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα. Ένας «μονόδρομος» υπάρχει και αυτός δεν είναι του μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης.» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ 

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου