Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αποφάσισε η προανακριτική της Βουλής Βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Την παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα για την βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του κ Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή.

Πριν την παρουσία τους στη Επιτροπή όμως, τα μέλη της προανακριτικής, θέλουν να έχουν στα χέρια τους το πόρισμα που ΣΔΟΕ για το αν οι τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες δικαιολογούν τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει αυτή την ώρα επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο διευθυντή του ΣΔΟΕ που εκτελεί τους σχετικούς ελέγχους, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες και να παραδώσει τα στοιχεία τα επόμενα 24ωρα.

Επίσης επικοινωνία θα έχει και με τον Γιώργο Ζανία, πρόεδρος της ένωσης ελληνικών τραπεζών, ώστε να αποσταλούν στο ΣΔΟΕ όλα τα απαραίτητα στοιχεία
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην προανακριτική έφτασαν τα τέσσερα υπομνήματα των Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη στα οποία αναφέρουν ότι είναι συμπτωματική η εμπλοκή τους στην υπόθεση, αβάσιμες οι υποψίες εναντίον τους, ενώ επικαλούνται το άρθρο 223 της Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αρνηθούν την πρόσκληση για κατάθεση που τους είχε απευθύνει η προανακριτική.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι, οι τέσσερις συγγενείς- εφόσον παραστούν στην επιτροπή- έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε όλες οι σε όποιες ερωτήσεις θεωρούν ότι θα επιβαρύνουν τη θέση τους.

Πέραν αυτών, σήμερα αναμένεται η κατάθεση, της κυρίας Αικατερίνης Παυλάκη, η οποία φαίνεται ότι διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC. Την μάρτυρα είχε προτείνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, και αυτό γιατί το όνομά της βρίσκεται μια θέση πάνω από τα ονόματα των τεσσάρων συγγενών που διεγράφησαν από τη λίστα, ενώ επίσης το αρχείο της είναι ένα από τα 47 που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη έσπευσε να μελετήσει ο κ Παπακωνταντίνου.


Διαβάστε εδώ την αίτηση του κ Β Καπερνάρου για τη βίαιη προσαγωγή των κληθέντων








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου