Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πάνω ο Γενικός Δείκτης, κάτω οι τράπεζες και... ο τζίρος

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ανοδική «ανάσα» πήρε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία υπήρξε και πάλι έκδηλη η επιφυλακτικότητα των εκ μέρους των επενδυτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 21,5% του συνολικού ημερήσιου τζίρου διακινήθηκε μέσω πακέτων, χωρίς τα οποία ο «καθαρός» τζίρος θα έκλεινε στα 45,6 εκατ. ευρώ.

Βασικό επίσης χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Τρίτης αποτέλεσαν οι επίμονες πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους. Ο κλαδικός δείκτης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, υποχωρώντας έως και 2,98%.


«Μοιρασμένο» το ταμπλό του FTSE25, με 12 τίτλους σε θετικό έδαφος και 13 σε αρνητικό. Μεταξύ των πρώτων, ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 4% των Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο, και ακολούθησαν ενισχυμένες άνω του 3% οι μετοχές των Coca-cola 3E και Motor Oil.

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε η Frigoglass, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των ΕΤΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν από τις επαναλαμβανόμενες και χωρίς αποτέλεσμα συναντήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της τελικής έγκρισης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, σχολίαζε σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities, ενώ από την πλευρά της η Eurobank Sec. έκανε λόγο για απουσία καταλυτών.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 941,17 μονάδες ενισχυμένος 1,23%, μετά από εναλλαγές προσήμου και διακύμανση σε εύρος 19 περίπου μονάδων (2,08%).

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι συναλλαγές ολοκληρώθηκαν στις 142,30 μονάδες με απώλειες 1,56%.

Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 27,46 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 58,08 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 84 μετοχές έκλεισαν ενισχυμένες, 57 υποχώρησαν και 117 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.

 
GD 941.1701.23%
ΟΓΚΟΣ: € 56,816,353.894



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου