Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Με την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο, 9ο-Συντακτικό Συνέδριο του κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 
Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ικανοποιημένος για την εξέλιξη των εργασιών του Συνεδρίου και τις ομόφωνες πολιτικές αποφάσεις.
Σε ό,τι αφορά στα θέματα των ψηφοφοριών για οργανωτικά ζητήματα, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι πρόκειται για ζητήματα «δευτερεύουσας σημασίας» και επισήμαιναν μάλιστα ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν παρών στην αίθουσα στη διάρκεια των ψηφοφοριών.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, τα υποψήφια μέλη για την Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από τα 300 που αρχικά είχαν θέσει υποψηφιότητας. Η μείωση οφείλεται στην απόφαση που ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, καθώς οι κατέχοντες υψηλές θέσεις στο δημόσιο που είχαν θέσει υποψηφιότητα δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι.
Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 19:00 το απόγευμα, ενώ η σταυροδοσία θα γίνει με 20% επί του αριθμού των υποψηφίων, όπως αποφασίστηκε χθες. Συνολικά θα εκλεγούν 130 μέλη.
Ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο τα 180 μέλη, καθώς στα 13ο μέλη θα προστεθούν αριστίνδην οι 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. Στην πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου