Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μπήκε στην κυβέρνηση με το... σπαθί της

Στη Βενεζουέλα, η πολιτική μετάβαση στη μετα-Τσάβες εποχή... «περνάει» μέσα από τα καταπράσινα μάτια και το καλογυμνασμένο σώμα της Αλεχάντρα Μπενίτες.

Η 32χρονη καλλονή που αναλαμβάνει το υπουργείο Αθλητισμού στη νέα κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο απασχολεί από χθες τα μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός της χώρας, τόσο για τη γοητεία της όσο και για το πλούσιο βιογραφικό της. Ορκισμένη οπαδός του εκλιπόντος ηγέτη που έφυγε από τη ζωή στις αρχές Μαρτίου, πρώην αθλήτρια της ξιφασκίας, μοντέλο και οδοντίατρος στο επάγγελμα (!), θύμισε έντονα σε κάποιους τις καυτές επιλογές του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Από μοντέλο υπουργός», σχολίασαν οι εφημερίδες στη λατινοαμερικανική χώρα.




Η ίδια πάντως προλαβαίνει τις «κακές γλώσσες», αφήνοντας να εννοηθεί πως μπήκε στην κυβέρνηση με το... σπαθί της, εξαργυρώνοντας την καριέρα της στον αθλητισμό και όχι τις τολμηρές της φωτογραφήσεις. Στο Καράκας άλλωστε ήταν ήδη διάσημη, από τις συμμετοχές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004,του Πεκίνου το 2008, αλλά και του Λονδίνου πέρυσι, όταν κατέκτησε την 15η θέση.



Λίγο... πιο διάσημη βέβαια έγινε παραμονές της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης στη βρετανική πρωτεύουσα, όταν έλαβε μέρος σε μία αισθησιακή φωτογράφηση με αδαμιαία περιβολή. «Τα ρούχα μπορούν να κρύψουν τα πάντα. Όταν όμως είσαι γυμνή, είσαι εσύ», έγραφε το συνοδευτικό σχόλιο. Η Μπενίτες, που έχει πάρει μέρος σε αρκετά διαφημιστικά, σπούδασε Οδοντιατρική στο Καράκας και από το 2010 βάσει ενός νόμου που εισήγαγε ο Τσάβες για την προστασία των αθλητών είναι αναπληρωματική βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Εθνοσυνέλευση.



Αντικαθιστά στον Εκτορ Ροντρίγκες, που αναλαμβάνει το υπουργείο Νεολαίας, και είναι η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει το υπουργείο, μετά τη Βικτόρια Μάτα (2007-2010).

Λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter: «Αποτελεσματικότητα ή τίποτα. Αναλαμβάνω σήμερα μια καινούργια πρόκληση και θα τη φέρω εις πέρας την ίδια δέσμευση της αθλήτριας που υπερασπίστηκε την πατρίδα με κάθε κόστος», σπεύδοντας να χωρίσει τον αθλητισμό σε «προ και μετά Τσάβες».



Κατά τα άλλα, ο νεοεκλεγείς Μαδούρο συνέχισε στη γραμμή του κατόχου του, προχωρώντας σε... μερικό ανασχηματισμό του «επιτελείου Τσάβες». Από τους 32 υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης διατήρησε 15 συνολικά.



Ξεχωρίζει η αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Χόρχε Τζορντάνι – «πρωτεργάτη» του περιπολικού συστήματος τιμών και συναλλαγματικού ελέγχου στη Βενεζουέλα – με τον Νέλσον Μερέντες, τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας (BCV).


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου