Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Θετικό κλείσιμο σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση για τη Wall Street

Dow14.719,46152,29 1,05%  



  Nasdaq3.269,3335,78 1,11%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια περιπετειώδη συνεδρίαση με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να χάνει  νωρίτερα σχεδόν 150 μονάδες μέσα σε λίγα λεπτά μετά από ψευδές μήνυμα του Associated Press στο Twitter για εκρήξεις στο Λευκό Οίκο.

Το tweet του ειδησεογραφικού πρακτορείο έκανε λόγο για δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο με τραυματισμό του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προκαλώντας σύγχυση και πανικό στην αμερικανική αγορά.

Το μήνυμα του Associated Press ανέφερε χαρακτηριστικά: "Συμβαίνει τώρα. Δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τραυματίστηκε".



Το Associated Press γρήγορα διέψευσε την είδηση ανακοινώνοντας στην ιστοσελίδα του ότι ο λογαριασμός του στο Twitter παραβιάστηκε από hackers. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό, ενώ ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης Jay Carney δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του.

Οι αγορές γρήγορα ανέκαμψαν με τον Dow Jones, τον τεχνολογικό Nasdaq και τον S&P 500 να καλύπτουν με αστραπιαία ταχύτητα τις απώλειες τους για να ολοκληρώσουν τελικά τις συναλλαγές στα υψηλά της ημέρας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 152,20 μονάδες (1,05%) κλείνοντας στις 14.719,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 35,70 μονάδων (1,11%) και έκλεισε στις 3.269,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 16,20 μονάδων (1,04%) κλείνοντας στις 1.578,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Du Pont κλείνοντας στα 52,49 δολ. με άνοδο 2,08 δολ. ή σε ποσοστό 4,13%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 2,99% και κλείσιμο στα 12,07 δολ. και η Intel, η οποία έκλεισε στα 23,37 δολ. με άνοδο 2,14%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η UnitedHealth Group (-1,15%), η United Technologies (-0,79%) και η Microsoft (-0,75%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,005 δολ. ή σε ποσοστό 0,7% και έκλεισε στα 0,75 δολ.

Το θετικό κλίμα στη Wall Street διαμορφώνει σήμερα ο τελευταίος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων μετριάζοντας την αρνητική επίδραση από τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία των δεικτών PMI σε Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τα αδύναμα στοιχεία από τους δείκτες PMI σε Κίνα,  Γερμανία και ΗΠΑ δεν κατάφεραν να χαλάσουν τη διάθεση των επενδυτών  που βλέπουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις να ξεπερνούν στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ η επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας επιβράδυνε τον Απρίλιο, με τον αρχικό δείκτη PMI της εταιρείας δεδομένων Markit να υποχωρεί στο 52,0 τον Απρίλιο από την τελική μέτρηση του 54,6 το Μάρτιο.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση του δείκτη από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως επισήμανε η Markit.

Την ίδια στιγμή ο γερμανικός δείκτης PMI υποχώρησε στο 48,8 τον Απρίλιο από 50,6 το Μάρτιο, δείχνοντας συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ στην Ευρωζώνη ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος στο 46,5 ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην Κίνα ο δείκτης PMI της HSBC διολίσθησε σε χαμηλό δύο μηνών τον Απρίλιο στο 50,5 από μέτρηση 51,6 το Μάρτιο.

Καλύτερα ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική αγορά ακινήτων με τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών να σημειώνουν άνοδο 1,5% στις 417.000 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μεγαλύτερη αύξηση 1,9% στις 419.000.

Πλούσια σε εταιρικά αποτελέσματα η σημερινή ημέρα με τη Netflix Inc. να ξεχωρίζει καταγράφοντας άλμα 24% μετά τα αποτελέσματα για την τελευταία περίοδο τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων αναλυτών της Wall Street.

Eιδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε κέρδη 3 εκατ. δολ. ή 5 cents ανά μετοχή από ζημιές 5 εκατ. δολ. ή 8 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,02 δισ. δολ. από 870 εκατ. δολ.

Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 31 cents ανά μετοχή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της Netflix στα 18 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 1,02 δισ. δολ.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο κολοσσός των χημικών DuPont ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το πρώτο τρίμηνο, ο ασφαλιστικός όμιλος Travelers ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοινώνοντας ταυτόχρονα αύξηση μερίσματος, ενώ ο βιομηχανικός όμιλος United Technologies ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα και κέρδη.

Ενισχυμένα κατά 10% ήταν τα κέρδη της Xerox, ο αμυντικός κολοσσός Lockheed Martin ανακοίνωσε αύξηση κερδών παρά τη μείωση των πωλήσεων, ενώ στον αντίποδα η Johnson Controls ανακοίνωσε πτώση 61% στα κέρδη της.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει η αναβάθμιση της σύστασης για την Bank of America από την Morgan Stanley σε "overweight" από "equal weight" προηγουμένως.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου