Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αντιεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Προπύλαια - Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της ιστοσελίδας Indymedia. Κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία. Προσαγωγές και συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν το πρωί στα Προπύλαια, για το κλείσιμο της ιστοσελίδας Indymedia.
Οι αντιεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό και ανήρτησαν τη δική τους.
Μάλιστα, ύψωσαν στο κτίριο ένα μεγάλο πανό με την υπογραφή του Indymedia στο οποίο αναγράφεται: ''Raise your voice against state Censorship''.

Το συμβάν προκάλεσε την παρέμβαση της  αστυνομίας  που  προχωρήσει σε προσαγωγές συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία.
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφηκόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ομάδα των 30 ατόμων περιορίστηκε στο να φωνάζει συνθήματα χωρίς να εκδιώξει τους υπαλλήλους που παραμένουν στα γραφεία τους. Έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε ότι δεν κάλεσε την αστυνομία ούτε ζήτησε την παρέμβαση ή επέμβασή της. Τελικά έγιναν 69 προσαγωγές αλλά και έξι συλλήψεις για προσβολή συμβόλου.
Τα έξι άτομα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της προσβολής συμβόλων.

Καταδίκη της υποστολής της σημαίας από όλα τα κόμματα ζητεί ο Σ. Κεδίκογλου
"Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων", παρατηρεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με τη σημερινή ενέργεια αντιεξουσιαστών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια.
"Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν", τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου