Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κύπρος:Παγωμένη η αγορά

Πάγωσε η αγορά μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων και το κλείσιμο των τραπεζών. Έντονος είναι ο προβληματισμός στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση κεφαλαίων και ιδιαίτερα, οι εξελίξεις ως προς τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου έχουν προκαλέσει αδυναμία στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Όλες οι οργανώσεις απηύθυναν έκκληση να γίνουν αλλαγές με στόχο τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά προτού να είναι οριστικά αργά.
«ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ». Απελπιστική χαρακτήρισε την κατάσταση της οικονομίας ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος. «Τα πράγμα είναι οριακά.
Πολλές επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα αναστολής των δραστηριοτήτων τους είτε θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Κάτι πρέπει να γίνει με τον περιορισμό και να απελευθερωθούν τα χρήματα των επιχειρήσεων πέρα των 100 χιλιάδων ευρώ. Το 10% είναι ανεπαρκές και θα οδηγήσει την αγορά σε παράλυση. Πρέπει να πληρωθούν οι προμηθευτές, οι συνεργάτες και οι επιχειρήσεις θα εισπράξουν από άλλους συνεργάτες. Δεν υπάρχει πλέον ασφάλεια στις συναλλαγές». Ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ κατάγγειλε ότι κανένας από τους ιθύνοντες δεν ασχολείται με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν τις δουλειές τους χωρίς να παίρνουν τίποτε απ' όσα δικαιούνται, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στα δικαιώματα μόνο μιας μερίδας εργαζομένων. Εκτίμησε επίσης ότι αυτό το θέμα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

ΠΗΓΗ alithia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου