Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΑΚΕΛ:Δημοψήφισμα και ανατροπή Αναστασιάδη!

Το ΑΚΕΛ επέλεξε να βαδίσει το δικό του δρόμο. Εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου και γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.. Προτεραιότητα του είναι να βρεθεί λύση εκτός τρόικας και πώς να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του σε παραίτηση.
Το Plan Α του ΑΚΕΛ αποκάλυψε ο ίδιος γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, σε τοπική πολιτική συγκέντρωση στην Πάφο. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του ετοιμάζει «ολοκληρωμένη πρόταση για λύση στα προβλήματα της οικονομίας εκτός τρόικας» και όπως υποστήριξε σε αυτή την πορεία βρίσκεται σε συνεννόηση κυρίως με το ΚΣ ΕΔΕΚ αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα όπως το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ.
Όπως είπε θα καταβληθεί μια προσπάθεια «για να δούμε κατά πόσον μπορούμε από κοινού να διαμορφώσουμε μια πρόταση και να αναλάβουμε μια εκστρατεία προώθησής της».
Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ έδωσε και λεπτομέρειες της τακτικής που θα ακολουθήσει. Κεντρικό σημείο αυτής της τακτικής είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση. «Αν δεν πειστεί-είπε- η κυβέρνηση δεν μπορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εφαρμόσουν την οποιαδήποτε πρόταση» και πρόσθεσε πως έχει επίσης τεράστια σημασία να πεισθεί και η πλειοψηφία των πολιτών. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμη πως «το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ να λειτουργήσουμε, όταν θα έχουμε έτοιμη την πρόταση, και σε συνεννόηση με τα άλλα πολιτικά κόμματα, είναι ότι θα πρέπει να ζητήσουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος»
Ξεκαθάρισε επίσης πως αν τελικά η πρόταση υποστηριχτεί, τότε η Κυβέρνηση δεν θα έχει επιλογές, αφού όπως είπε, «είτε θα πρέπει να την εφαρμόσει ή να παραιτηθεί και να αναλάβουν κάποιοι άλλοι να την εφαρμόσουν» .

ΠΗΓΗ alithia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου