Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Βελιγράδι: Πρώην πρέσβης ΗΠΑ βλέπει ότι τέθηκε αδιέξοδη επιλογή στη Σερβία

Βελιγράδι.
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι, πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει τη Σερβία σε αδυναμία επιλογής.

«Ό, τι κάνουν για τη Σερβία την οδηγούν σε επικείμενες πολιτικές περιπέτειες δημιουργώντας αστάθεια και αναταραχή στο κυβερνών κόμμα», δήλωσε ο πρώην πρέσβης στη εφημερίδα Blic της Σερβίας.

Σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ, ο Μοντγκόμερι είπε ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει την πάγια τακτική της για πλήρη υποστήριξη των αρχών της Πρίστινα. Αυτό έχει ως συνέπεια, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι δεν δέχθηκε πραγματική πίεση ώστε να προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις.
«Εξαιτίας μιας παρεξήγησης της Σερβίας ή με την αδιαφορία της η ΕΕ, η Σερβία τώρα αντιμετωπίζει αδυναμία επιλογής. Η επιλογή του τελεσίγραφου «take or leave» ή να απορρίψει το τελεσίγραφο, ενδέχεται να χωρίσει το κυβερνών κόμμα και τη χώρα στο σύνολό της. Αυτός δεν είναι τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αντιμετωπίζει ένα πραγματικό κράτος-μέλος», είπε ο Μοντγκόμερι.


Ο Γουίλιαμ Μοντγκόμερι ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στη Σόφια και στη συνέχεια στην Κροατία, ήταν ο πρώτος Αμερικανός διπλωμάτης ο οποίος ανέλαβε την αποστολή στη Σερβία μετά το νατοϊκό βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

 
ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου