Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επανεκκίνηση έργων και… σχέσεων! Τι σηματοδοτεί η κοινή εμφάνιση Σαμαρά – Βενιζέλου στα έργα της Ολυμπίας οδού

σαμαρας βενιζελος
Τα έργα της Ολυμπίας οδού επισκέφθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης.
Η επίσκεψη της τρικομματικής κυβέρνησης στο εργοτάξιο της Ολυμπίας οδού σηματοδοτεί  την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους.  
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.
«Σε ποιο σημείο βρίσκεται τώρα το έργο και πότε θα παραδοθεί», ρώτησε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο επικεφαλής μηχανικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας.
«Όπως ξέρετε ήμασταν και οι δύο υπουργοί Πολιτισμού», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Σχετικά με τι θέσεις εργασίας, εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν στα εργοτάξια περίπου 25.000 άτομα.
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει», τόνισε στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής, σημείωσε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος «Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια», είπε, «και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα», επαναλαμβάνοντας ότι «χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα».
«Ένα αναπτυξιακό έργο που είχε για πολλά χρόνια καθυστερήσει, επανεκκίνησε σήμερα», ανέφερε με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, και μίλησε για μία σπουδαία μέρα για την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρο το δυτικό άξονα.
«Μία υπόσχεση της κυβέρνησης σήμερα υλοποιείται. Ευχή μας είναι η ταυτόχρονη επανεκκίνηση και άλλων οδικών έργων», πρόσθεσε, για να σημειώσει πως ήταν μεγάλη «ψυχολογική ένεση» η παρουσία στα εργοτάξια, εκατοντάδων εργαζομένων.
Το παρασκήνιο της κοινής εμφάνισης Σαμαρά – Βενιζέλου
Μετά το «αντάρτικο» Βενιζέλου και τις αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που κατατίθεται το απόγευμα, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια σειρά κινήσεων που θα επαναφέρουν την ηρεμία στο Μαξίμου, έστω και προσωρινά.
Η πρόσκληση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να παραστούν μαζί του στο Ζευγολατιό Κορινθίας, αποτελεί την πιο συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού. Από τη μία στέλνει το μήνυμα στην κοινωνία ότι η τρικομματική κυβέρνηση είναι ενωμένη και προχωρά αδιάσπαστη και από την άλλη δίνει «ρόλο» και στους κυβερνητικούς εταίρους που παραπονέθηκαν (σ.σ. κυρίως ο Ευ. Βενιζέλος), ότι η ΝΔ καρπώνεται εξ ολοκλήρου τις επιτυχίες της κυβέρνησης.
Σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμάται πως θα συμβάλουν η αποδοχή των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία και η ενσωμάτωσή τους στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα, καθώς και η απογευματινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ωστόσο, η όποια εκτόνωση είναι προσωρινή, αφού οι γενεσιουργές αιτίες της κρίσης των τελευταίων ημερών εξακολουθούν να υφίστανται.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου