Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Tην παραίτηση Ρουπακιώτη θα ζητήσει ο Σαμαράς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ
Από το  newsbomb

Στην περίπτωση που ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρνηθεί να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο - Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Φώτη Κουβέλη. 
Απίστευτο παρασκήνιο, με διαφορετικές προσεγγίσεις ακόμα και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά την άρνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη να συνυπογράψει το πολυνομοσχέδιο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα κατάργησης των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους αλλά και εργαζόμενους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Ρουπακιώτης δεν επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στον κ. Μανιτάκη, λέγοντας ότι πρόκειται για νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Διεμήνυσε όμως ότι με την παρούσα διατύπωση και με αυτό το περιεχόμενο δεν πρόκειται να το συνυπογράψει αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και αυτό της υποβολής παραίτησης.
Ο κ. Φώτης Κουβέλης, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αυτές τις ώρες, αφού τόσο ο κ. Ρουπακιώτης όσο και ο κ. Μανιτάκης είναι προσωπικοί του φίλοι και αποτελούν επιλογές του,ως μέλη της κυβέρνησης.
Δέχθηκε μάλιστα και τηλεφώνημα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που ζήτησε την παρέμβασή του ενώ πριν είχαν γίνει συνεννοήσεις, για να αρθεί το αδιέξοδο ανάμεσα στους κ.κ Σταμάτη και Χατζησωκράτη.
Η λύση που έχει επιλεγεί ή να υπάρξει μία διαφορετική διατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης που θα δώσει την ευκαιρία στον κ. Ρουπακιώτη να αναδιπλωθεί και να προσυπογράψει το νομοσχέδιο. Είναι όμως πολύ δύσκολο να αλλάξει η ουσία της αφού η τρόικα θέλει απολύσεις και δεν μπορεί να αποδεχθεί δικαστικές αποφάσεις που θα τις αναιρούν.
Σε περίπτωση που ο κ. Ρουπακιώτης εμμείνει στην άρνησή του ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές στον κ. Κουβέλη ότι θα πρέπει να υποβάλει και την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου