Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στο "στόχαστρο" του ΓΔ οι 1.000 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ένα «βήμα» πιο κοντά στις 1.000 μονάδες έρχεται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος εκ νέου ανοδικά, με ώθηση τόσο από την άνοδο σε τράπεζες και blue-chips, όσο και από τη συνέχιση του «ράλι» στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στο ταμπλό του FTSE25 ξεχωρίζουν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των Eurobank, ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς, ενώ έντονα ανοδικά κινείται και η μετοχή της Alpha Bank.


Ακολουθούν σε θετικό έδαφος, μεταξύ άλλων, τίτλοι όπως των MIG, FF Group, Motor Oil, Βιοχάλκο και ΣΩΛΚ. Πτωτικά κινείται μόνο η μετοχή της Jumbo σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο τίτλος του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται χωρίς μεταβολή στα 6,88 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, Κρέτα Φαρμ και Fourlis ενισχύονται άνω του 6%, ακολουθεί η Attica Βank ενισχυμένη 5,92%, ενώ με κέρδη πάνω από 3% διαπραγματεύονται οι τίτλοι των Lamda Development, Επίλεκτος, ΕΒΖ και Πλαστικά Θράκης.

Μετά τη χθεσινή άνοδο, ο ΓΔ «κάλυψε» το χαμένο έδαφος των απωλειών που υπέστη με το ξέσπασμα της κυπριακής κρίσης, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακήσ ημειώνει ότι στην κίνηση αυτή συνέβαλε τόσο το θετικό κλίμα στις ξένες αγορές όσο και η αισιοδοξία για την πορεία των εγχώριων μακροοικονομικών μεγεθών, ενώ τονίζει ότι το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στους όρους των αυξήσεων κεφαλαίων των τραπεζών, αλλά και στην σημερινή απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για παράταση προς την Emma Delta αναφορικά με τον ΟΠΑΠ.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 967,03 μονάδες με κέρδη 1,70%. Κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 1,92% στις 969,13 μονάδες.

 
GD 969.8602.00%
ΟΓΚΟΣ: € 50,230,271.995



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου