Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τα βήματα Παπακωνσταντίνου ακολουθεί ο Στουρνάρας... Ο υπουργός Οικονομικών υπόσχεται «επιστροφής στις αγορές το 2014»!

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΝΑΝΤΙΝΟΥ
Ακόμα ένα χοντρό δούλεμα μας επιφύλασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος με δήλωσή του σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2014!
Θυμίζουμε ότι αντίστοιχες δηλώσεις έκανε πριν μερικά χρόνια και ο προκάτοχός του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έταζε στους Έλληνες ότι «η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το... 2011»!
Μας προκαλεί μεγάλη απορία το γεγονός ότι βλέπουμε διαχρονικά τους Υπουργούς Οικονομικών- με αποκορύφωμα τον Γιάννη Στουρνάρα- να νομίζουν ότι οι Έλληνες τρώνε κουτόχορτο. Λες και αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό σαν τους ιθαγενείς τους οποίους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με... καθρεφτάκια.

Από που αλήθεια απορρέει τέτοια αισιοδοξία για τον κ. Στουρνάρα; Το κάνουν αλήθεια αισιόδοξο τα εφιαλτικά στοιχεία της ανεργίας που αγγίζει σχεδόν το 30%; Ή μήπως τον κάνει υπερήφανο το γεγονός ότι είναι Υπουργός Οικονομικών μίας χώρας που έχει ρεκόρ αυτοκτονιών στην Ευρώπη; Ή άραγε νομίζει ο κ. Στουρνάρας ότι διαλύοντας την μεσαία τάξη, μισθωτούς και συνταξιούχους, θα μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία;
Τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Οικονομικών
Πρέπει επιτέλους κάποτε να σοβαρευτούν στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο Υπουργείο Οικονομικών. Να σταματήσουν κάποτε με διαρροές στον τύπο να θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης ότι δήθεν όλα βαίνουν καλώς και ότι δήθεν πρέπει να είμαστε ήσυχοι ότι σύντομα θα δούμε "φως" στην άκρη του τούνελ.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και μάλλον ο κ. Στουρνάρας από την ζεστή δερμάτινη πολυθρόνα του γραφείου δεν μπορεί να καταλάβει την αγωνία και τον καθημερινό εξευτελισμό που βιώνουν χιλιάδες νέοι- και όχι μόνο- Έλληνες για να βρουν ένα μεροκάματο πείνας και να μπορέσουν να ζήσουν.
Για όλα αυτά έχει να πει κάτι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κύριος Στουρνάρας και το πολυπληθές επιτελείο του στο Υπουργείο Οικονομικών;

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου