Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οι Γκέμπελς του αντιρατσιστικού

Οι Γκέμπελς του αντιρατσιστικού
Από το newsbomb
 
- Ακόμα και ο Χίτλερ θα ζήλευε την προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος - Με αερολογίες προσπαθούν να βγάλουν από την ατζέντα την ανεργία, τις αυτοκτονίες και την κοινωνία που καταρρέει.
Θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου ή μάλλον σε ένα «τσίρκο» με πρωταγωνιστές τα κόμματα του Κοινοβουλίου είναι οι Έλληνες τις τελευταίες ημέρες.
Την ώρα που χιλιάδες πολίτες ματώνουν από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, την ώρα που η ανεργία μαστίζει τη νέα γενιά και η κάθε οικογένεια παλεύει να τα βγάλει πέρα, τα κόμματα και οι πολιτικοί ασχολούνται με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Τα Μέσα Ενημέρωσης του συστήματος μεταδίδουν σε δραματικούς τόνους ότι δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων για το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για το οποίο ασχολούνται οι πάντες.
Τέτοια «συγκίνηση» και τέτοιες αντιδράσεις δεν είδαμε ποτέ στο παρελθόν, ούτε καν πριν την ψήφιση των κατάπτυστων Μνημονίων.
Είναι προφανές ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, επιχειρούν να στήσουν διαχωριστικές γραμμές. Βενιζέλος και Κουβέλης θέλουν να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα αποδείκνυαν στην πράξη πως δεν ταυτίζονται απόλυτα με τη ΝΔ πέραν της πολιτικής απόφασης να στηριχθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Πρόκειται ξεκάθαρα για μια κίνηση «σωτηρίας», μιας και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βλέπουν τα δημοσκοπικά τους ποσοστά να καταρρέουν και το ενδεχόμενο να μην μπουν στη νέα Βουλή να είναι ορατό.
Οι λεγόμενες «κεντροαριστερές» παρατάξεις  επιχειρούν, πίσω από ένα «αντιρατσιστικό» προπέτασμα καπνού, να δείξουν ότι διαχωρίζονται από την «Δεξιά» και τον Α. Σαμαρά.
Το επικοινωνιακό τους παιχνίδι όμως γίνεται αντιληπτό από τον καθένα και η προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος κάνει για μια ακόμη φορά την εμφάνισή της, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τον ελληνικό λαό.
Στο «κόλπο» και ο ΣΥΡΙΖΑ
Από το «παιχνίδι» δεν θα μπορούσε να λείπει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με σημαία την υπεράσπιση των μεταναστών, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κατεβάσει δική του πρόταση για την καταπολέμηση του ρατσισμού.
Οι λόγοι είναι προφανείς: Πρώτον, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ψηφίσει ένα νόμο τον οποίο έχει κατεβάσει ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης και δεύτερον γιατί να κάνει «μάγκες» τους Βενιζέλο και Κουβέλη, όταν η Κουμουνδούρου είναι αυτή που έχει ταχθεί περισσότερο από όλους υπέρ των μεταναστών.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, πώς τα πολιτικά κόμματα καταφέρνουν να στρέψουν τους πολίτες μακριά από την ουσία των προβλημάτων.
Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, οι πολίτες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, φτώχεια, ανασφάλεια, αβεβαιότητα… και οι πολιτικοί μας ασχολούνται τόσες μέρες με τον αντιρατσιστικό.
Αλήθεια, γιατί τέτοια συγκίνηση για ένα νόμο που όλοι ξέρουν πως αν δεν τον στηρίξει η ΝΔ δεν πρόκειται να περάσει;
Γιατί τόσο βάρος στον αντιρατσιστικό νόμο και όχι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας;
Σε μια χώρα που κατεδαφίζονται όλα τα δικαιώματα των πολιτών της, οι πολιτικοί συνεχίζουν να παίζουν «προπαγανδιστικά παιχνιδάκια» αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη.
Συνιστά τραγωδία ότι όσο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «φάντασμα» γίνεται άλλοθι των πολιτικών αντιπαραθέσεων, τόσο η Χρυσή Αυγή «ενισχύεται» ως, τάχα, το «αντίπαλο δέος»,
Σίγουρα, μια τέτοια κατάσταση θα ζήλευε και ο Γκέμπελς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου