Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σε αδιέξοδο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ λόγω ΕΡΤ

ΕΡΤ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο βρίσκονται Βενιζέλος και Κουβέλης με την επαμφοτερίζουσα στάση τους στην επιλογή Σαμαρά για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ. 
 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb

Το «ναι μεν αλλά» (στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζουμε το νομοθετικό διάταγμα για την ΕΡΤ όποτε αυτό έρθει στη Βουλή) των Βενιζέλου- Κουβέλη, τους έχει εγκλωβίσει σε μία στείρα και μικροκομματική αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης που σοβεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, αφήνοντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες στον Σαμαρά, ο οποίος:

  1. Εμφανίζεται σαν ο αποφασισμένος ηγέτης που καθαρίζει την κόπρο του Αυγείου ( όπως υποστηρίζει), στην «αμαρτωλή ΕΡΤ» κάτι που δεν τόλμησαν να κάνουν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.
  2. Δίνει την εικόνα ενός Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό (κυρίως σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη) που δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος για να επιβάλει μέτρα που στρέφουν εναντίον του ολόκληρες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Άρα νιώθει δυνατός και άτροπος.
  3. Κρατάει στο χέρι του το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων που φτάνουν μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσει ο κ. Σαμαράς ότι τον συμφέρει.
Είναι φανερό ότι όσο περνά οι ώρες εξελίσσεται μι ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ εργαζομένων στα ΜΜΕ και Σαμαρά και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να φτάσουν στα άκρα το θέμα της ΕΡΤ ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι πιέσεις εκδοτών και καναλαρχών στο Μέγαρο Μαξίμου να γίνει ένα βήμα πίσω από την πλευρά Σαμαρά για να βγουν οι εφημερίδες της Κυριακής και να λειτουργήσουν τα δελτία ειδήσεων στα μεγάλα κανάλια.
Από την πλευρά του το προσωπικό της ΕΡΤ έχει την πλήρη στήριξη έμπρακτα του ΣΥΡΙΖΑ (60 βουλευτές του παρέμειναν χθες όλη την ημέρα και την νύχτα στην ΕΡΤ), την πολιτική στήριξη με ανακοινώσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και την … σιωπή των βουλευτών Ν.Δ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Και φυσικά δεν συζητούν να εγκαταλείψουν το κτήριο της ΕΡΤ και να μην βγάζουν καθημερινά το πρόγραμμά τους από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής μέχρι να πάρει πίσω την απόφασή του ο πρωθυπουργός.
Όλοι πάντως στον χώρο της πολιτικής περιμένουν σοβαρές και καταλυτικές συζητήσεις τιε επόμενες ημέρες ( ακόμη και την παραίτηση Σαμαρά και την προκήρυξη εκλογών ) που φυσικά θα αναγκάσουν Βενιζέλο και Κουβέλη να πουν το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι για τη συνέχεια της συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου