Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Περιμένοντας την τελική σύγκρουση στην κυβέρνηση

Στάση αναμονής έως τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου τηρούν στην Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθμίζει και εξετάζει τις επιλογές του που θα κριθούν εν πολλοίς και από τις εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διατηρήσουν ήπιους τόνους κατά το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα δεν αποκλείεται να καταθέσουν και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης προκειμένου να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το θέμα της ΕΡΤ. Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι εξετάζεται σοβαρά αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη Δευτέρα. Την ίδια ημέρα στις 20:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στο βήμα σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.


Ο Αλέξης Τσίπρας ύψωσε χθες τους τόνους στη Βουλή και επικέντρωσε τα «πυρά» του στον Γιάννη Στουρνάρα, που ήταν παρών στην αίθουσα, ενώ άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να σας φέρουμε εδώ να απολογηθείτε μπροστά στον λαό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγχαρητήρια! Μαθαίνω ότι έχετε καταφέρει να παρακολουθούν πολλαπλάσιοι πολίτες την ΕΡΤ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ειρωνικό ύφος προς τον υπουργό Οικονομικών. Επιπλέον κατήγγειλε την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις» που προσβάλουν τη χώρα διεθνώς. «Αυτό συμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις εισβολής ξένων στρατευμάτων στη χώρα ή κατάλυσης της δημοκρατίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, παρά την σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΟΝΝΕΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου απέφυγε να σχολιάσει επισήμως.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη και στη Δικαιοσύνη. Ήδη αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησαν από τον Άρειο Πάγο τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων που πλήττουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών καθώς και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να καταθέσουν έγγραφη αναφορά για την ΕΡΤ, αφού η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη εξετάσει προσεκτικά το θέμα.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου