Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Οριακές διακυμάνσεις με τζίρο... διακοπών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου, εκατέρωθεν των 840 μονάδων και σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της εικόνας στο ταμπλό και ενδεικτικό για τους ρυθμούς στους οποίους πιθανότατα θα κινηθεί η αγορά στο υπόλοιπο της συνεδρίασης, είναι ο απογοητευτικά χαμηλός τζίρος, που οφείλεται κατά ένα μέρος στις χαμηλές αποτιμήσεις, αλλά κατά κύριο λόγο στη μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται, στο μεταξύ, στις διεργασίες για την έγκριση εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.


Κατά τα άλλα, η πλήρης απουσία καταλυτών συνεχίζει να μην διευκολύνει την αγορά ως προς την αναζήτηση κατεύθυνσης.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities εκτιμά, ως πιο πιθανό σενάριο, τη μεταβλητότητα με χαμηλό συναλλακτικό όγκο.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities εκτιμά ότι η απόφαση του EuroWorkingGroup για την δόση προς την Ελλάδα μπορεί να «κινητοποιήσει» τους επενδυτές και να συμβάλει στην ένταση της μεταβολητότητας.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 842,19 μονάδες με απώλειες 0,02%. Μέχρι στιγμής κινείται σε εύρος διακύμανσης… 7 μονάδων.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,06% στις 120,214 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 6,5 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 54 μετοχές κινούνται πτωτικά, 38 ενισχύονται και 26 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 837.070-0.62%
ΟΓΚΟΣ: € 10,725,649.014



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου