Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε τα συσσίτια και τη «συγκέντρωση» της Χρυσής Αυγής(Βίντεο)

Η Αστυνομία επικαλείται λόγους «δημόσιας ασφάλειας» και βάζει «φρένο» στις συγκεντρώσεις - Ελιγμός της ΧΑ που ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση θα γίνει στην οδό Δηλιγιάννη 50 στο σταθμό Λαρίσης - Ελ. Ζαρούλια: «Η διανομή τροφίμων θα γίνει κανονικά»Η απόφαση της Χρυσής Αυγής να προχωρήσει σε πολιτική εκδήλωση και σε διανομή τροφίμων και ρουχισμού «μόνο σε Έλληνες» στη πλατεία Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και τελικά οδήγησε στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων του κόμματος, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΓΑΔΑ.


Η Χρυσή Αυγή είχε αρχικά προαναγγείλει για τις 18:00 διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες στην πλατεία Αττικής, ωστόσο, η ανακοίνωση της ΧΑ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καμίνη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα της επιτρέψει να προχωρήσει στην εκδήλωση καθώς, όπως είπε, είναι από τη μια παράνομη «αφού δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης» και από την άλλη «πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Μετά το «απαγορευτικό» του δημάρχου Αθηναίων, ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποφάσισε να μετατρέψει το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» σε πολιτική συγκέντρωση, την ημέρα που οι Έλληνες τιμούν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα.

Τελικά, το πρωί της Τετάρτης και με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αύγης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών.

Την απαγόρευση της πολιτικής εκδήλωσης της ΧΑ είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος το πρωί δήλωσε ότι οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο».

Σε μια σκληρή δήλωσή του ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ένα «θλιβερό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού» και πρόσθεσε ότι η προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, «συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Στο σταθμό Λαρίσης στην οδό Δηλιγιάννη 50 η διανομή, ανακοίνωσε η ΧΑ

Πάντως παρά τις έντονες αντιδράσεις και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά με την εκδήλωσή της και με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης γνωστοποίησε την οδό στην οποία θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν διανομή τροφίμων.

Όπως αναφέρει η ΧΑ, «το ανθελληνικό σύστημα του μνημονίου βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και επιχειρεί να  απαγορεύσει την αλληλεγγύη στους Έλληνες» και προσθέτει ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός, «γελάει με την κατάντια της κυβέρνησης Σαμαρά και τα φερέφωνά της».

Η Χρυσή Αυγή προσθέτει ότι η σημερινή εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στην οδό Δηλιγιάννη 50 στον σταθμό Λαρίσης, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 6μμ και τονίζει ότι το παρόν θα δώσει, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος.



Ελ. Ζαρούλια: «Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά»


Όμως και η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, απάντησε από το βήμα της Ολομέλειας στον κ. Δένδια λέγοντας ότι η διανομή τροφίμων θα γίνει κανονικά.

«Καταγγέλλω των παράνομα εκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, τον υπουργό προστασίας των μεταναστών Δένδια και τον πρωθυπουργό που προσπαθούν να εμποδίσουν ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα να ασκήσει το καθήκον του. Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά και θα είναι μόνο για Έλληνες. Θα διανείμουμε τόνους κρέατος» ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου