Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Προσκύνημα Β.Πούτιν στους τάφους των Παλαιολόγων στον Μυστρά

Επίτιμος δημότης Σπάρτης θα γίνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με απόφαση του δήμου της Σπάρτης, που ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές με τις ρωσικές αρχές.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ο Ρώσος πρόεδρος να επισκεφτεί την Ελλάδα για την τελετή αυτή και να προσκηνύσει στον Μυστρά τους τάφους των τελευταίων Βυζαντινών αρχόντων και αυτοκρατόρων, των Παλαιολόγων...
Είναι εμφανής η προσπάθεια της Μόσχας να εμφανιστεί ως συνέχεια ως η ηγέτιδα δύναμη της Ορθοδοξίας και διάδοχος της βυζαντινής αυτοκρατορίας στην σύγχρονη εποχή.

Η ηγεσία του δήμου Σπάρτης βρίσκεται σε επαφές με το υπουργείο Εξωτερικών και το Ίδρυμα Ρωσοελληνικής Φιλίας «Ιωάννης Ανδριώτης», ενώ γι’ αυτό το λόγο, το προσεχές Σάββατο 20 Ιουλίου, θα επισκεφθεί τη Σπάρτη ο Ρώσος Πληρεξούσιος Υπουργός και Πρέσβης, Γεβγκένι Γιουρκόφ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ιδρύματος Ρωσοελληνικής Φιλίας Κάρολο Ανδριώτη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ιδρύματος Θανάση Μυλωνόπουλο.
Ο ξένος διπλωμάτης θα συναντήσει το δήμαρχο της πόλης Σταύρο Αργειτάκο και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και πώς μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης.
Η επίσκεψη θα είναι ιδιωτική και δεν σκοπεύει να συναντηθεί με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζεται ότι από το υπουργείο εξωτερικών θα ... εκγρίνουν την επίσκεψή του και δεν θα αρνηθούν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας όπως έγινε το 2012!
Έτσι ή αλλιώς η Μόσχα βλέποντας ότι η ελληνική πολιτική ελίτ είναι προσδεδεμένη στην τρόικα και στα δυτικά συμφέροντα κατά τρόπο ασφυκτικό, θα κάνει "άνοιγμα" στον απλό λαό γνωρίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία κυριαρχείται από φιλορωσικά αισθήματα σε μεγάλο ποσοστό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου