Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: «Τρέξτε» τις διαδικασίες για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων



Σχόλιο από ALEXANDER



Σε απλά Ελληνικά…απολύστε τους όλους!!!

Να μην μείνει κολυμπιθρόξυλο…


«Καταλήγουμε σιγά σιγά», λέει ο Γ. Στουρνάρας - Δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις για ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη - Υπ. Εσωτερικών: Οι Δήμοι να αξιολογήσουν το προσωπικό τους


Επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοκητικής Μεταρρύθμισης, όπου τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της κινητικότητας στο δημόσιο.


Στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.

«Δόθηκαν από το Μαξίμου οι γραμμές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για την κινητικότητα και για τους δημοσιονομικούς στόχους, προσθέτοντας ότι: «Καταλήγουμε σιγά σιγά».

Την ιδια ώρα, συνεργάτες του κ. Μιχελάκη έλεγαν μετά τη σύσκεψη ότι το υπουργείο Εσωτερικών, με τη διαθεσιμότητα σχολικών φυλακών και δημοτικών αστυνομικών έχει εκπληρώσει το δικό του μερίδιο στο σχέδιο της διαθεσιμότητας των συνολικά 25.000 υπαλλήλων, έως το τέλος του έτους και συμπλήρωναν ότι τώρα είναι η ώρα των Δήμων να αξιολογήσει το προσωπικό στους ΟΤΑ, ώστε να προχωρήσει η λεγόμενη «διαδημοτική κινητικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλους τόσους έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου