Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η πιο δυσεύρετη χώρα στο χάρτη για τους Βρετανούς η Κύπρος...Τη μπερδεύουν γεωγραφικά με την Ελλάδα!!!

Λονδίνο: Οι περισσότεροι Βρετανοί που πέρασαν ή έχουν προγραμματίσει να περάσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο δεν μπορούν να δείξουν στο χάρτη πού βρίσκεται το νησί, σύμφωνα με έρευνα των Βρετανικών Αερογραμμών.

Το 53% αυτών που ρωτήθηκαν νόμιζαν ότι η Κύπρος ανήκει γεωγραφικά στην Ελλάδα.

Η Κύπρος αποδείχθηκε η πιο δύσκολη χώρα να επισημανθεί στο χάρτη από τους Βρετανούς. Ακολούθησε η Τουρκία, με το 49% των επισκεπτών της χώρας να την προσδιορίζουν γεωγραφικά στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, το 24% όσων Βρετανών έχουν κλείσει διακοπές στην Ιρλανδία προσπαθώντας να την εντοπίσουν στο χάρτη έδειξαν την Ισπανία, ενώ παρόμοιο ποσοστό επισκεπτών της Ισπανίας έδειξαν στο χάρτη ως προορισμό τη Γαλλία.

Με τη Γαλλία μπέρδεψαν την Ελλάδα οι επισκέπτες της Αθήνας και άλλων ελληνικών περιοχών σε ποσοστό 29%, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις έδειξε στο χάρτη τη Λευκορωσία αντί για την Ιταλία. Ένας στους πέντε ερωτηθέντες δεν ήξερε την πρωτεύουσα της χώρας που επισκέπτεται.

Στην ερώτηση με ποιο κριτήριο επιλέγουν τον τουριστικό προορισμό τους, το 65% των Βρετανών τουριστών υπέδειξαν τη θερμοκρασία, το 61% τα αξιοθέατα και το 52% τα προσφερόμενα καταλύματα.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου